Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bakšiš za dřívější ubytování

Od: jannda odpovědí: 12 změna:
Kolik se tak běžně dává v Egyptě bakšiš za předčasné ubytování? Na hotel mám totiž dorazit kolem 8:00, ale oficiální ubytování začíná až od 14:00.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tam jde spíš o to, jestli pokoj rezervovaný pro Vás už je uklizený, nebo je. Tam třeba žádné dýško nepomůže, jestli je pokoj ještě obsazený...

hodnocení

4x

Hadajte, preco to tak je? Rano odide predosly turnus domov lietadlom a nastupi upratovanie, ktoremu to trva akurat do tej 14:00.

hodnocení

2x
To je zbytečné. Když je volný pokoj, máte ho hned, když ne, čekáte. Nejlepší je si nachystat plavky a jít rovnou na pláž.

re4zon
hodnocení

0x
To zavisi hlavne co to je za hotel a jestli vubec budou mit na early check in kapacitu. Ve spickovem si vezmou poplatek klidne ve vysi tretiny ceny za noc a ten pujde normalne na ucet, v nejakej malem levnem muze stacit par dolaru recepcnimu do ruky..

Neni to tak docela pravda. Konkretne v Egypte se mi vzdy vyplatilo vlozit recepcnimu do pasu nekolikadolarovou bankovku a nejen ze jsme meli pokoje brzy, ale hlavne lepsi a ne nejake spelunky. Pokud nebyly pokoje k dispozici okamzite, mrknul do pocitace a rekl mi, v kolik mam prijit. A bylo to vetsinou do hodiny. Ale tohle jde opravdu jen v Egypte. V jinych zemich jsme se temer vsude stehovali, protoze co si nekdy dovolili dat za ubytovan, to byl vrchol vseho. Pro Cechy to nejhorsi.

re4zon
A to je snad v rozporu s tim, co jsem psal? Jeden o koze, druhy o voze.

Jezdili jsme je " do spickovych " a krome dyska zadny poplatek nebyl.

re4zon
Tak doporucuju ujasnit si pojem spickovy. Ve spickovem hotelu nejsou zadne spelunky, hoste se nedeli na kategorie podle narodnosti a nestrkaji se tam dolary do pasu, to je v 5* s cenou 15tis/noc+ jako prijit na ples v pyzamu.

Ale to byste se divil. Jestli je vam na spickovy malo pet hvezd, tak do SAE do 6 nemusim.

Když ten pokoj nemá, tak vám ho nedá ani za dvacku a peníze vrátí. Když jsou volné kapacity, tak ho dostanou všichni bez ohledu na baksis. Kolikrát se už stalo, že máte pokoj dříve než ti, co přispěli.

boba: Tak lepší pokoj si zajistíte hlavně tím, že nebudete živit Exim ale pojedete od nějaké solidní německé cestovky (a ještě ušetříte).

mathew
hodnocení

0x

Nejdříve se koukněte jestli je vůbec volný pokoj, pokud ne tak vám žádný bakšiš stejně nepomůže. Jinak by 10-20 Dolarů mohlo stačit, ale záleží na hamižnosti toho, kdo to má na starosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]