Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodokmen - matriky

Od: genealog odpovědí: 3 změna:
Zdravím,není to dávno, co jsem si zde dvakrát žádal o radu. Řešil jsem větev babičky mé babičky, nakonec jsem přešel na Myheritage, jinak bych si zde musel o rady s kurentem žádat doteď. Ale větev jsem dotáhl daleko. Nicméně nyní se věnuji jiné větvi, tentokrát dědovi mé babičky, ale jeho místo narození evidentně nesedí. Babičku jsem konfrontoval s tím, že se musel narodit někde jinde, protože v té obci se deset let před ani po udaném datu nenarodil nikdo s jeho jménem. Tak se tedy obracím na Archiv hl. m. Prahy. Ale nevím, o co si konkrétně zažádat.Mám si zažádat o "výpis/kopii z matriky"? A to konkrétně u mámy mé babičky? Potřebuji zjistit obec, kde se její otec narodil, je to tedy správná cesta?Děkuji. :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevím přesně, o co chceš žádat, protože děda tvé babičky se - s největší pravděpodobností - narodil v době, která je digitalizovaná, volně přístupná na netu.

Těch matrik, kde by mohl být, je více. Je třeba je prohlídnou všechny.

doplněno 30.10.23 10:24:

Napiš jméno a kdy kde.

genealog
To ano, ale nevím, v jaké obci, respektive obec, kterou mi babička předala, je chybná. Projel jsem to plus mínus 10 let, ale nikde nebyl, co se týkalo dané obce.

liska5
hodnocení

0x

Nejspíš to správná cesta je. Nejdřív bych tam asi zavolala, zda to tak jde, co vše mám pro to udělat i jak je to s platbou za vyhledání. Nebo bych tento ten dotaz dala profesionálním genealogům, co najdu na internetu. V křestním listě babičky budou její předci a obce, odkud pocházejí. Tam pište na obecní úřady, ale i na fary. Já pátrala po detailech neštěstí, při kterém zahynul jako strojvůdce můj děda, a poslali mi z fary nedalekého městečka lékařskou zprávu o dědově smrtelném zranění. A bylo to městečko, kde on vůbec nežil, ale farníci tam archivovali události. No je to dobrodružství, jít zpátky v čase.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]