Nejste přihlášen/a.
Svrab určitě není pracovním, ani jiným úrazem. Pracovní úraz definuje zákoník práce: Pracovním úrazem pro účely tohoto zákona je poškození zdraví nebo smrt zaměstnance, došlo-li k nim nezávisle na jeho vůli krátkodobým, náhlým a násilným působením zevních vlivů při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním.
Svrab může být nemocí z povolání. V domově, ve kterém jsem pracoval, si klienti nejčastěji přinesli svrab z nemocnice anebo spíše ze sanitek, když je saniťáci přikrývali dekami, které se samozřejmě nevyměňovaly po každém použití.
Kdysi mi jeden zdravotní bratr pracující v DD vyprávěl o svrabu v těchto zařízeních. Prý ho chytne kdekterá z kolegyň. Na vině neviděl nedostatečnou hygienu, ale svetry, které většina sester nosí přes zdravotní uniformu. Hygiena a výměna oblečení je samozřejmě nutná, ale na svetry prý se zapomíná.
Tím jsem chtěla sdělit, že není na vině pracoviště, ale sestry samotné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.