Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mám dotaz, vypršela mi lhůta pro očkování proti tetanu, mám problém s tím nechat se znova očkovat, kamarádka mi řekla, že by se ani za nic nedala očkovat na nic, protože se bojí, že obsah vakcíhy může být prostě špatný, že její kamarádka po očkování dočasně ochrnula, má někdo nějaké zkušenosti, fakt je,že makám na zahradě a možnost všelijakých urazů je k mání,děkuji,d.
Kamaradka vam rekla a proto mate problem?
To je trochu blby duvod, ne?
Kazdopadne, kdyz nechcete, tak nechcete. Policie si pro vas kvuli tomu neprijde, smrt mozna a mozna take ne.
Kazdy sveho stesti strujce.
Na tetanus? A tři? Jedno očkování proti tetanu je v dětství, druhé ve dvaceti pěti a potom každých 10 až patnáct let.. Strašíš tazatele marně..
"...ale Máňa říkala že to není směroplatný!"
Tetanus je nemoc zákeřná, rychlá a téměř vždy smrtelná! Nakazit se můžete i velmi drobným poraněním při práci na zahradě. Píšete, že Vám vypršela lhůta pro očkování - z toho soudím, že jste v minulosti už minimálně jednou očkovaná byla. Měla jste s tím tehdy nějaké problémy? Určitě ne, tak o čem přemýšlíte?
Očkování proti tetanu je jedno z mála, které si pečlivě hlídám.
"...že obsah vakcíhy může být prostě špatný..."
To už je pravděpodobnější, že bude špatný obsah vepřové konzervy, nebo limonáda v PET lahvi. Takže radši nejezte vepřové a nepijte limonády.
Můžete si nechat zjistit výši hladiny protilátek v laboratoři, ale uvědomte si, že např. v případě nějaké větší otevřené rány, zlomeniny atp. si dost koledujete a přeočkování se stejně nevyhnete.
Je to lety prověřená vakcína, sama jsem naposled přeočkovaná kombinovanou vakcínou Boostrix v roce 2017 a bez problémů.
@jancaak jj, je na 3+záškrt. Já jako předškolák černý kašel měla, obě se sestrou současně a nikomu nepřeju, málem jsme si vychrchlaly plíce..
Vidíte -černý kašela vychrchlala jste si málem plíce. Jeden místní, ani se nedá říci lékař, léčil kašel známé, když si po tříměsíční léčbě stále stěžovala, tak řekl že je hypochondr a simulant a odmítl další.Na to přešla k jínému-k lékařce-ta ihned na plicní a ejhle měla černý kašel-3 měsíce a mezi lidmi, prodavačka! Ale to je mimo dotaz.
Dlouhodobé poškození zdraví v rámci tetanovky mám v okolí jedno (po vakcíně na kovid daleko více). Riziko poškození vakcínou proti tetanu je prý malé. Informace od mé lékařky. Po tom co předvedli lékaři v letech 2020 - 2022, kdy se naplno ukázalo že jsou to jen čistí pohůnci farmabyznysu bez sebemenšího zachování zdravého rozumu, aneb peníze až na prvním místě, se vám vlastně nedivím
Já bych všechny antivaxery chtěl požádat: dělej si co uznáš za vhodný a vakcínám se vyhýbej jak čert kříži, ale nepřenášej tenhle svůj iracionální panický strach na další lidi. Kdyby vypadala společnost podle vašich hororových scénářů, tak je česká zdravotní péče na hraně kolapsu z lidí postižených po vakcínách.
Aneb iracionální panický strach z vakcín by měl být zakázán, ale iracionální panický strach z nemocí by měl být povolen. Děkuji. Teď už je to naprosto jasné
Dřív lidé onemocněli či umírali z různých důvodů (a že těch důvodů může být), dnes s šílenstvím kolem vakcín - jakmile se někomu sype zdraví a absolvoval před tím očkování, tak je hned viník jasný
No jo, přátelé, jenže právě díky těmto vašim dětským argumentům a snaze o nátlak, místo korektní diskuze, vznikají odpůrci očkování. Samozřejmě nic proti, přeji hodně sil do dalšího boje za správné názory. Jen pozor, aby nebyl výsledek vašeho přesvědčování přesně opačný
Pro orion a další jemu podopbné lidi. nemyslíte že byl a je rozdíl mezi vakcínou na tetankterá, jak tu sdělil jeden rádce už snad skoro stolet, tedy důkladně lety očkování prověřená vakcína a vakcína na covid připravená ani ne za půl roku a "vyzkoušená" za pochodu?
diesel:
Zaplaťbůh, že farmafirmy mákly a v krátkém čase nabídly ty "nevyzkoušené" vakcíny, zachránily tím miliony životů.
I ta vakcína proti tetanu jednou začínala, ovšem tehdy byli lidi vděční za takovou vymoženost, nebyli tak zpovykaní a nevymýšleli nesmysly.
Mimochodem, jak dlouho je dle vás potřeba vakcínu testovat, abyste jí věřil?
Za mna ok, ak vakcina zachrani od smrti alebo tazkeho kovidu milion ludi a sucasne povedzme 100 ludi bude mat nejake komplikacie, stale dobry vysledok a statistika. Aj pas v aute s airbagom zachrani 100 ludi a jeden sa napr utopi, ked autom spadne do jazera nestihne sa odputat.
Antivaxeri poukazuju len na tie okrajove pripady komplikacii a nechcu vidiet, ako epidemia skoncila aj kvoli masivnemu ockovaniu. Ono aj stredoveky mor bez vakcin raz skoncil, akurat umrtnost bola znacna. S kovidom by to bolo vtedy rovnako, este lepsi pripad je spanielska chripka 1918 - 1920. Bez vakcin a plucnych ventilacii umierali miliony, vdaka vedcom sa to teraz neopakovalo.
Taky mám problém s očkováním, protože nechci dráždit svůj imunitní systém, který nepracuje úplně standardně a způsobuje mi zcela benigní alergii ale už ne tak benigní roztroušenou sklerózu.
Proto se očkování bráním, co to jen jde a na tetanus si opakovaně nechávám stanovit protilátky. Takže přeočkovaná na tetanus jsem byla v roce 2004, ale po posledním stanovení protilátek letos je mám dostatečné do roku 2028. Protilátky dokonce od minula stouply, protože se holt hrabu v půdě znečištěné koňským hnojem. A taky trusem drůbeže, psů a potkan nám po zahradě přeběhne taky.
Tady si něco přečtěte. Důležité je si uvědomit, že ani v době před vakcinací, kdy se většina lidí živila zemědělstvím a kůň byl normální dopravní prostředek, neumíraly na tetanus zástupy lidí.
Tyhle obavy z očkování způsobili lidé "točící se"kolem vakcín kovidu-bohužel.. Několik případů trvalých následků se stalo i po klasickém dětském očkování, ale to nebylo s tetanem.. Vakcína proti tetanu je tu údajně už od roku 1926, něco o tetanu Tetanus – W/.... Neznám nikoho v okolí, kdo měl zdravotní problém s očkováním proti tetanu a jednu dávku jsi už dostal v dětství, jedna do ramene na víc už nic neznamená, riziko je tu sice vždy, ale..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.