Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalé bydliště

Od: hj odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, už tu zazněl podobný dotaz, ale ne co potřebuju já.
Chci se rozvést, chci odejít z domu, který máme v SJM, do podnájmu. V podstatě si nechci skoro nic nárokovat, vezmu pár věcí a budu požadovat jen v budoucnu přepis domu na deti, chci už jen klid.Jsem i ochotná několikrát týdně dojet nakoupit a uvařit tchyni o patro výš a na víkend i rodině, dokud si muž nenajde novou paní. Dcera chce střídavou péči. Vidím vše poměrně idylicky,až na finance, ale manžel je vzteklý, bude dělat potíže.
Poplatek za odpad - už tuším.
Trvalé bydliště - mám dotaz: podnájem ve vedlejším městě nejistý, nikdo mi tam trvalé nedá. Kdysi od tchyně odešel manžel a tehdy prý stačilo nemít dva roky zájem o bydlení a propadlo vše druhému partnerovi. Já sama zažila, že jsme málem museli r.2001 nahradit trvalé bydliště někomu, kdo byl původně hlášen u nás, kdyby o to byl býval požádal.
Tedy: pokud opustím dům, může jen tak samovolně připadnout vše manželovi? A důležitější - nechci nic komplikovat, ale pokud bych az do smrti bydlela v podnájmech, jak je to s trvalým bydlištěm? Ráda ho i změním, ale nemám asi kam. Děkuji, omlouvám se, že mé psaní působí naivně.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mám pro Vás ve vaší nezáviděníhodné situaci drobnou pozitivní zprávu. K přehlášení trvalého bydliště Vám stačí jakákoliv nájemní smlouva. Nepotřebujete žádnou součinnost pronajímatele.

hj
22.10.23 13:51
hodnocení

Děkuji.

hodnocení

4x

Pokud je dům, byt v SJM, tak nepropadne Vaše polovina druhému partnerovi-leda Vaším úmrtím, darováním Vaší poloviny někomu atd...

Trvalým POBYTem NIKOMU nevzniká žádný právní nárok na bydlení , je to jen evidenční údaj!

hj
22.10.23 13:48
hodnocení

Děkuji .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]