Nejste přihlášen/a.
Už asi rok snídám různé Ovesné kaše (CROWNFIELD, 65g, BonaVita, 55g apod.) - jejichž konzumaci (mám nadváhu apod.) mi kamarádi nedoporučili: údajně nezdravé, plné cukru (ve 100g výrobku asi 20g) apod. Je/není vhodné tyto kaše v rámci diety denně snídat? Děkuji za rady...
Ja bych Vam doporucil si snidane z ovesnych vlocek michat sam. Vyjde to lacineji, vite presne co jite a neni to zadna veda. Kupuji drcene ovesne vlocky od Emca, rano pri priprave snidane pridam rozinky nebo med nebo nejake ovoce (jablko, banan, rybiz), preliji vrouci vodou z konvice a dochutim horkou cokoladou, nebo treba skorici.
Jak píšou ostatní, dělejte si ovesné kaše sám - ráno zalijte horkou vodou, nebo nechte vodu/kefír/podmáslí přes noc. Na ochucení máte tisíce kombinací. Já zrovna dělala: 50 g vloček, 1 lžíce drcených mandlích, 1 lžíce kakaového prášku, 1 lžíce neochuceného hrachového proteinu, 1 lžíce medu, 150 g tvarohu, 100 ml vody - promíchat a nechat přes noc v lednici, ráno k tomu nakrájím banán a posypu vlašskými ořechy.
Máte samozřejmě i mnoho jiných možností než ovesná kaše. Celozrnné pečivo s mozzarelou / tvarohovou pomazánkou / zeleninou / cottagem / ricotou / medem a skořicí / vajíčkem / ...
Můžete si něco upéct - na YouTube je hrozně moc receptů bez cukru a mouky. Např. bublanina s ovocem:
3 vejce - rozšlehat mixérem do pěny
250 ml ovesného mléka / podmáslí
150 g vloček - rozmixovat na mouku
přidat med nebo sirup 4 lžíce
(kakao raw prášek)
lžička prášku do pečiva
dát do tekutého těsta ovoce - i mražené (třešně, borůvky, jahody, ostružiny, rybíz - černý, červený)
180°C 40 minut (nebo mikrovlnka 20 min)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.