Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíly v cenách lékárny a jinde

Od: mirek6 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. V lékárně Benu na kartu jsem koupil Vitamín K2 60 tablet za cenu 400kč. V obchodě Mega Knihy nabízejí K2+D3 90kusu za cenu 157kč. Je možné aby byly takové rozdíly v cenách? Jak spotřebuji K2 tablety tak si objednám z Mega Knih. Z obchodem Knihy mám dobrou zkušenost žiletky Mach3 jsem koupil podstatně levněji jak v jiném obchodě.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Trh má volnost, takže každý si může prodávat za kolik chce. Nicméně důležité je taky kolik procent účinné látky v tabletě je.

I tak se mi ale zdá Benu jako jedna z nejdražších lékáren.

huhujer

Jo a nauč se česky!

Přesně tak, důležité je porovnat obsah účinné látky vzhledem k ceně, rozdíly bývají značné.

Což vitamíny, tuhle jsem byl líný do "své" lékarny , tak jsem si vyzvednul léky v Benu. V benu jsem za to dal 450kč (370 a 80kč) -ve své za první lék 300kč a druhý bez doplatku, a to prý bylo ještě ze slevou. Je sice hezké, že je volný trh ale takový rozdíl to mi přijde spíše jako zlodějna, Víc mne tam neuvidí.

slovan
hodnocení

2x
V "demokracii" a kapitalismu to možné je.
A většina voličů si zjevně myslí, že tak je to správné s tak to má být.
I já běžně narážím na sortiment, který se liší v ceně třeba i o 40%.
Podle mě je to k zblití, ale fandové "volného trhu" budou chápavě kývat a pomrkávat...

hodnocení

1x
Záleží na značkách a síle vitamínů.

karhana
hodnocení

0x

Možné je úplně všechno ! Beru už asi 8 let léky na vysoký tlak Nikdy nedopolácím, vždy bez doplatku v kterékoliv lékárně. Až jednou jsem kvůli špatnému počasí zašla do nejbližší lékárny Benu a jaké překvapení, lékárník si řekl o 110,-Kč. Bylo mi to divné, za několik dní jsem obešla schválně asi 6 dalších lékáren v našem městě, mimo jiné i jinou lékárnu Benu a ejhle. V žádné lékárně nechtěli doplatek ! Manžel si došel promluvit s tím lékárníkem, který chtěl v Benu doplatek a světe div se, vrátil mu těch 110,-Kč a šlo mu o to, abychom to nikde nezveřejňovali !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]