Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetrvávající bolest prsu z ničeho nic

Od: catherine odpovědí: 4 změna:
Ahoj,
možná dotaz spíše pro ženské osazenstvo :)
Dámy, dva měsíce beru HA-po neúspěšné operaci endometriozy jsem "musela" svolit k HA protože představa těch nesnesitelných bolestí me privadela k šílenství. Tzn snaha o zmírnění/zbavení se bolesti skrz hormony HA Azalia. Vše se zdálo být ok, až na počáteční špinění a nemenstruovani. Je to zhruba 14 dní co mě začalo hodně bolet levé prso. Bolet, tuhnout, k žádné deformaci bradavky, vytoku atd nedochází. Jedná se pouze o bolest a ztuhlost. Nikdy jsem prsa neměla citlivá a to co teď zažívám je pro mě hodně nové a nepříjemné. Nejhorší je to ráno a večer, nemůžu spát na té strane, pořád to prso prohmatavam jedtli třeba nrnahmatam nějakou bulku. Je pravda že jsem cítila nějakou jakoby asi uzlinu, ale tou tuhosti poznám prd. K lékaři se chystám, dva roky zpět jsem již toto řešila - nahmatala jsem bouli-jednalo se ale o nějaký výběžek zebra a lékař se mi akorát vysmal tak se mi moc nechce... nejsem nijak hystericka, ani hypochondr, ale už to trvá dlouho a je to děsně nepříjemné. Myslíte, že by to mohla způsobit HA? Že si na ni tělo zvyka, či je to nějaký vedlejší účinek...
Děkuji moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zaplaťte si ultrazvuk jako samoplatce. Stojí +-500kc a některé pojišťovny peníze za ultrazvuk prsů vrací. Např VZP vrací 500kc. Vyberte si pracoviště, kde mají kratší objednací lhůty.
Pokud jste starší (od 45 let), tak mamograf jednou za dva roky je na pojišťovnu na zadanku od praktického lékaře a možná i gynekologa.

pb®
hodnocení

0x
Mně v mamma centru řekli, že zhoubná bulka v prsu nebolí. Prý jim tam kolikrát přijdou ženy, které mají prs úplně "sežraný" nádorem, ale nic je nebolí. Takže klid, pokud je prso citlivé, půjde o zduřelou žlázu. Rakovina je tvrdá nebolestivá bulka.

liska5
hodnocení

0x

Hormony s člověkem cvičí, to dělá zatvrdliny, ale u obou prsou a více jakoby zboku. Je zajímavé, že přes prso vede dráha žaludku a to pak může být citlivé, ale tvrdé a bolestivé? To asi ne. Z obavy ze zánětu bych asi volala svému gynekologovi, nebo do nemocnice.

hodnocení

0x

Jednou jsem měla podobné problémy a byla dost vyděšená. Nakonec to byly jen vodnaté cysty, které se samy vstřebaly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]