Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eva Persson -darovací smlouva(či něco takového)- máte někdo zkušenost?t

Od: otaznik odpovědí: 8 změna:
Eva Persson -darovací smlouva (či něco takového)- máte někdo zkušenost?
Či vám to něco říká? ( dodám ještě:Paříž).
Děkuji moc za to, že mi odpoví jen Ti, kteří mají nějakou zkušenost.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Dodej klidně ještě něco navíc.

Pokud ti přišla nějaká osobní zpráva na tvůj e-mailový účet, že ti nějaká Eva Persson chce darovat cokoliv, tak je to jako vždy podvod.

První kontakt je, že se tě snaží přesvědčit o nějakém náhlém zbohatnutí. Přitom jim jde pouze o to, aby získali tvoje další kontaktní údaje a zjistili o tobě co nejvíce informací.

Pak následují pokusy o získání přístupu k internetovému bankovnictví.

A pak už je pouze krůček k tomu, abys přišel i o to málo co máš na účtu.

Takže pokud tě někdo takto kontaktuje, tak mu navrhni osobní schůzku třeba někde v půli cesty (Berlín, Bonn, Koln, Frankfurt) - třeba příští léto. Uvidíš jaká přijde reakce, když bude muset protistrana investovat čas a peníze.

A protože takových mejlů ti může přijít mnoho, tak je prostě smaž a netrap se tím. Je to pouze pokus o podvod, ve kterém ty budeš ten podvedený nebo okradený a ještě k tomu svou najivitou přispěješ.

sj
hodnocení

8x

Falešná Scarlett prostě používá víc jmen... *smich*

Je to varianta starého nigerijského podvodu. A vzhledem k úspěšnosti budou určitě další.

hodnocení

6x
Tuším, že ti co mají nějakou osobní zkušenost, se nachází v nějakém dobře střeženém ústavu a jsou zbaveni svéprávnosti.

riva
hodnocení

4x

Máš strach, že ti darovaný majetek nekdo ukradne, co?

No a na přesně takové je daný podvod zaměřen. Tajemní přestanou být až poté, co jsou okradeni a hledají (marně), jak dostat své peníze zpět.

moc se mi líbí jakj ste tajemný/á a jak se snažíte dodat co nejméně informací aby Vám ty zlaťáčky někdo tady nevyfouk :-P...takových emailů mi chodí pravidelně 1-2 do týdne-prostě nějaký výkuk který někde získal Vaší emeil adresu a zkouši Vaší inteligenci...-se mnou se taky pravidelně chtějí rozdělit a svou obří výhru a jsem měl to štěstí a byl vylosován...nebo mi píše notář odněkud z Tramtárie že jsem dědic obřího majetku...a tak dokola...takže vůbec neragovat a dát do spamu...ještě se Vás zeptám -dal Vám někdy naprosto cizí člověk něco opravdu hodnotného zadarmo?A proč by to asi dělal...že?

sj

Opravdu hodnotnou radu zadarmo dáváme tady. Někdo si tak třeba ušetří mnoho (nejen) peněz.

vykricnik
hodnocení

3x
Svatá prostoto...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]