Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi běžným a spořicím účtem

Od: kolemjdouci odpovědí: 7 změna:

Mám běžný a spořicí účet u RB. Spořicí účet nabízí úrokovou sazbu 5,5% (produkt HIT plus). Protože tento spořicí účet je bez výpovědní lhůty tak pak nechápu vlastně rozdíl mezi běžným a spořicím účtem. Co z toho banka má, že na spořicím dá takový úrok aniž tam jsou peníze nějak blokované? Díky za vysvětlení.

rb.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

4x
Má z toho to že u ČNB za to dostane aktuálně 7%, kde ty peníze taky nemá blokované, takže z vás má marži 1,5%. Nehledě na to že za vašich 5,5% poskytuje úvěry i třeba za 10% a více...
kolemjdouci
hodnocení

Ale jaky je pro banku rozdil, zda mam penize na beznem nebo sporicim uctu kdyz z toho sporiciho je mohu kdykoliv odnest stejne jako z toho bezneho?

" ... zda mam penize na beznem nebo sporicim uctu kdyz z toho sporiciho je mohu kdykoliv odnest stejne jako z toho bezneho?"

To vůbec není pravda.

Spořící účet má jiné podmínky než účet běžný. Že vy jste si podmínky nečetl?

kolemjdouci
hodnocení

vibe2®

" .. Žádné výpovědní lhůty a čekání, v okamžiku si je převedete na běžný účet..."

Tomu ovšem bude odpovídat i dosažitelný úrok.

Jinak banka z vašich peněz profituje vždy a v každém případě.

hodnocení

2x

Rozdíl je v obchodních podmínkách. Já jsem je na stránkách RB nenašel. Hledejte pozorněji nebo si je vyžádejte na podpoře. Obecně je to tak, že ke spořicímu účtu se nevydává karta, nemůžete z něj provádět inkasa a trvalé platby a bývá nějak definováno, že ho nemůžete používat jako běžný účet.

pb®
Ale tohle všchno nevadí, když si na pár kliknutí v aplikaci převedu peníze ze spořícího na běžný, ke kterému kartu mám. Jestli ze spořícího lze inkaso a trvalé platy nevím, jednorázový převod lze. Odklonila jsem svoje peníze z Fio banky do Maxbanky, protože Fio umožňuje jen 4 převody ze spořícího měsíčně a taky úrok 6,01% je víc než 5,5% do 250tis. a pak 4%. Fio pořád mám, chodí mi tam výplata, mám tam nějaké trvalé příkazy a inkaso, ale v podstatě je to mrtvý účet. Pokud se vzpamatují, přeleju na pár kliknutí peníze zpět, nebo nebudu mít problém si zřídit účet další, když nabídne lepší úrok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]