Nejste přihlášen/a.
Dobrý den - Kamarád má dluh 1.500.000 kč prosí mě o pomoc .,jde nám o převod na moji osobu co nejlevněji - tedy smluvně,že já mu dám na dluhy 1.000.000 zbytek si splatí..a baráček bude můj . Prý třebas lze že tam jezdím a pomáhám s opravou atd. Jen nechci ještě platit dalších x set tisíc za převod baráku na mě -( není exekuce ani nic podobného )
Předem děkuji za poradu P.Blaha DiS
Jakých dalších x set tisíc za převod baráku máte na mysli? Když si s kamarádem budete věřit a nebudete platit za úschovu peněz, tak budete platit jen 2 000 za vklad do KN + ověření podpisů. Nemusíte se toho bát. Z prodeje nemovitosti se dělá uměle problém, aby měly kšeft realitky. Ve skutečnosti je to při dodržení předepsaného postupu velice jednoduché. Jako vysokoškolák to snadno zvládnete. Případnou daňovou povinnost kamaráda si raději ověřte v originále - §4/1b. Je tam test 10 let.
Daň z nabytí nemovitostí ani daň z převodu platit žádnou nebudete.
Ale dal bych velký pozor na ty dluhy. Najměte si někoho, kdo tomu dobře rozumí.
Zápis záznamu probíhá mimo pořadí zápisů vkladů. 20 dení lhůta není pro lidi, ale pro obeznámení úřadů a soudů, že se něco děje a on i jiný právní vklad nebo vrchnostenské nařízení vám může pěkně zavařit - třeba jiným procesním rozhodnutím, lhůtou a zamítnutím.
Navíc v insolvenci konkursní správce nebo finanční řad může prodej za nestandartních podmínek rozporovat.Dokonce bych mohl naznačit, že exsituje kreace bezbřehovosti rozhodnutí a rozporovat z Vaší strany znamená soudit se mnohá léta s mizivou nadějí na výhru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.