Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohledně služebního vozu

Od: filiptucek odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, lehce jsem škrábl ve firmě plast auta. Mám pojistku na služební vozy ale i tak mi strhli z výplaty 10 tisíc s tím že oprava bude do 3 tisíc a zbytek mi vrátí až vůz opraví. Údajně na to mají rok. Chtěl jsem se zeptat po jak dlouhou dobu mi tedy můžou držet Tech 10 tisíc nebo opravovat to služební auto. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

racio
hodnocení

5x

Jde o protiprávní postup. Požádejte zaměstnavatele o neprodlené vyplacení neoprávněně zadržované částky. Vše samozřejmě ve vší slušnosti. Každopádně zvažte, jestli má smysl pro takové šmejdy dále pracovat.

hodnocení

4x

Podle mě je to i nezákonné - přece nemohou udělat srážku z platu bez souhlasu zaměstnance !

Jiná věc je řekl bych až ,,netolerance´´. Mám naježděno se služebáky přes 2Mkm, zaviněnou nehodu jsem neměl nikdy, ale třeba kolega má pořád nějaké drobné oděrky a ťukance a nikdy po něm nic nechtěli .

Větší rány se řeší z havarijka, připadně z odpovědnosti - pojistky na blbost

jirib
hodnocení

1x
Pokuď máte uzavřenou spoluúčast do 10.tis.,tak je to v pořádku.

Zdravím,

přesně tak, nevidím v tom nic nezákonného..

Tazatel bohužel moc informací neuvedl, jen že "má" pojistku.

A pokud je náhodou oněch 10 tis.spoluúčast, tak je vše v pořádku. A nezbývá nežli čekat. A pokud by se náhodou oprava nečekaně prodražila např. na 5 tis., bude vrácena jen polovina...

asd1
hodnocení

0x

Bych je poslal do hajzlu a šel jinam.. Bezúročný půjčky ať si berou jinde. Pokud to teda nejsou prémie který ti nesebrali ale nedostal jsi je (na ty není automaticky nárok)

Náhradu škody můžou chtít až po vyčíslení škody.

hodnocení

0x

Není to právně podložené a tedy nezákonné! Vyzvěte je prokazatelně k okamžitému navrácení neoprávněně zadržené částky, popř. jim můžete i pohrozit advokátem nebo soudem. Také si přečtěte, zda se vaše pojistka vztahuje na váš případ a pokud ano, nahlaste to vaší pojišťovně, která by to měla zaplatit. Pochopitelně po odečtení spoluúčasti, která těžko bude nižší, než ty 3 tisíce Kč. Takže zvažte, zda vůbec stojí za to to pojišťovně hlásit.

Počítejte také s tím, že když se začnete bránit, nejspíš budete nepohodlný a podle toho se k vám budou chovat. Takže bych na vašem místě rychle hledal novou práci a případně i hned podal výpověď.

hodnocení

0x
Podle mě ale i ostatních zde, je to nezakonny!
Vychcankove...Jestli máš ovšem SUPER plat a podmínky, můžeš to zkousnout.

makak
hodnocení

0x
Pokud máš pojistku na blbost vuci zamestnavateli, tak ji uplatni. zaměstnavatele požádej o potvrzení,že ti strhli 10tis a to dej na svou pojišťovnu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]