Poskytnuté pracovní pomůcky jste povinna vrátit, nicméně u bot se snad lze dohodnout na ponechání, stejně je nikomu jinému už dát nelze. Pokud jste si pracovní pomůcky zčásti hradila, tak si myslím, že by vám je zaměstnavatel měl buď ponechat zdarma, nebo za nějaký doplatek dle dohody.
JAk kde. My jsme si pracovní oděv nesměli nechat, i když byl s vlastním proplaceným nákupem, ale s obuví to byla jiná. Vlastní nákup, proplacení - a obuv byla naše. Na věky věkův. Zákon na to nebude.
U nás pokud je odchod do roka tak se vrací pokud po roce tak už ne. Ale lituji toho kdo ty vrácené boty třeba po 3/4 roce použití nějakého agenturního pracovníka znovu vyfasuje
Já jsem si v srpnu vše ponechal-tři nové nepoužité sady montéreka 4 páry pracovních bot! Nic nechtěli vrátit a u nářadí prý co nechci,ať nechám v autě-ani to nikdo nekontroloval zda jsem si nevzal třeba tankovací kartu!
Ono to záleží asi na podmínkách toho kterého zaměstnavatele. Kamarád u FrukoSchulzodcházel v polovině roku, pracovní boty polovinu hradil on druhou zaměstnavatel. Boty zůstali mu a nedoplácel nic
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.