Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím vás,dnes jsem dostala doporučeně,že pokračují v přerušeném řízení,nebot již mají posouzení stupně závislosti.Po tel. mi řekli,že mohu do 5 .pracovních dnů,do spisu nahlédnout,ale že nemusím.Na uřád jsem se dostavila a podepsala,že jsem nahlédla.Ptala jsem se dále uřednice,kdy již můžeme doufat,ve finanční pomoc.Řekla mi až vám napíšeme a pak ještě 15 dní lhůta.Jenomže ,já nerozumím pojmu AŽ.Mám si to vykládat tak,že na to není lhůta a že záleží na tom,až se k tomu možná dostanou?Já si jinak nestěžuji,docela doposud zvládli rychle.Žádala jsem 21.srpna a rozhodnutí jim přišlo 16.října.Ale jsem už ze všeho za ta leta,lítání po lékařích,než jsme se dozvěděli dg. a ted jako samoživitelka,kdy jsou nároky na péči,už docela unavená.Zatěžuje mě další čekání,když není jasné do kdy.Děkuji za pochopení a pomoc,najít odpověd.
Dnes mi přišlo již schválení příspěvku a ted musí uplynout 15.denní lhůta,což by mělo být snad splněnokk 14.listopadu.snad se nemýlím?Četla jsem,že pokud nabyde moci,začátkem měsíce,tak se stihá,obvykle,vyplatit 20. v měsíci.Další první termín je 9.v dalším měsíci.Zajímalo by mne,zda to stihnou do 20.listopadu?Za 2 pracovní dny,to asi těžko,že?Pak prosím ještě jeden dotaz.Jak se počítá částka za měsíc srpen,když jsem požádala opř.21.srpna?Vydělí na dny,nebo započítají celý měsíc?Jinak sem koukala,že se vyplácí v daném měsíci za onen měsíc a né třeba za srpen v září.Pokud jsem pochopila správně,To,že vyplatí vše zpětně,chápu..děkuji
Milá Junglans, napíšu Vám asi toto pokud přišlo vyrozumění, že pokračují v přerušení řizení tak ještě nedávno bývala 8 denní lhůta k náhlédnutí do spisu a k doložení případných dalších lékařských zpráv včetně doplňujících informací z Vaší strany. Nyní je lhůta zkrácená na 5 dní. Tyto dokumenty posoudí posudkový lékař na jejihž základě vydá Rozhodnutí a pak přichází na řadu zmíněná 15 denní lhůta a do 5 dnů byste měla dostat dopis s Rozhodnutím. Obecně mají 90 denní lhůtu, ale praxe je poněkud jinde.
Lhůtu až Vám nikdo asi nedokáže konkrétizovat sousedé šetření v únoru v červenci urgovali, pracovník ÚP neposlal dopis, že byla žádost přijata až na dvojitou urgenci, poslal přijetí žádosti. Během několika dní v září žádost od ČSSZ o doložení lékařských zpráv. Proto je výše uvedená lhůta 5 denní, kdy je možno doložit aktuální lékařské zprávy, kdy se mohl zdravotní stav změnit. Nyní jsou ve stejné fázi očekávání Rozhodnutí (dopis) jako vy a to dokonce žádali mnohem dříve než vy.
Takže ač došlo k pochybení na ÚP nezbývá než vyčkat. Příspěvek Vám bude poskytnut zpětně od data podání žádosti.
Snad jsem alespoň trošku pomohla.
Dobrý den.možná že jsem to napsala nesrozumitelně.Právě ted je to ve fázi,že s přerušení řízení,už zase zahájili,protože jim přišlo schválení a podklady ,že uznávají příspěvek ve 2,stupni.Využila jsem nahlédnutí do spisu,vím tedy,že má dcera dvojku,ale nevím jak dlouho bude ted trvat,než mi pošlou výpočet dávek.Asi opravdu těžko říci,poněvadž ,dnes jsem i volala na linku pro čr a řekli mi,to mi nevíme.děkuji vám za vaši reakci
Pokud jste měla možnost se vyjádřit a nahlédnout do spisu a eventuelně měla možnost doložení nejnovější zprávu, od doby podání nějaká dramatičtější změna asi nebyla. Jedná se o běžný korespondenční postup přerušení řizení, zahájení řizení, Rozhodnutí...Jen Vám dávají možnost se vyjádřit k informacím ve spisu. Sama víte co obsahují a s čím souhlasíte a případně s čím ne a proč. Neuvádíte věk dcery. Existují tabulky kde se výše poskytované částky rozlišuje podle toho, jestli se jedná o dítě, nebo dospělého jedince. U dítětě je ohraničeno věkem.
Doručení Rozhodnutí záleží na vytíženosti spádového úřadu a personální obsazenosti pracoviště...
Podívejte se do vyhledávače a zadejte si výše příspěvku na péči jsou tam jednotlivé stupně 1-4.
Datum kdy Vám přijde částka, Vám v tuto chvíli nedokáže skutečně nikdo nabídnout.
Výši já znám,dceři je 15 let.S rozhodnutím jsem spokojená,odpovídá stavu dcery.Proto jsem podepsala a ted čekám..Sice nevím,jak budou počítat,když jsme podali žádost 21,srpna,jestli za počítají těch pár dní v srpnu,nebo celý měsíc,ale to nejspíš,těch pár a další měsíce zpětně.Dávky budou do dne,kdy dceři bude 18 let a pak se příspěvek sníží a nebo nevím,zda se musí žádat znova..Snad se již brzy dočkáme a doufám v to,že vše vyřídí do Vánoc.Děkuji vám hezky,za odpovědi.
Junglans, bude Vám zohledňeno datum podání 21.8. od té doby bude započten příspěvek na péči.
Přijde Vám první částka najednou za předchozí období.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.