Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vkládání peněz do bankomatu

Od: slavo® odpovědí: 5 změna:

Bankomaty vydávají buď 3 a nebo 4 druhy bankovek dle hodnpty a dle toho které je banky.

Ale existuje 6 druhů bankovek dle nominální hodnoty a četl jsem že vkládací bankomaty přijímají všechny druhy platných bankovek.

To ty vkládané bankovky jdou do jedné přihrádky bez ohledu na jejich nominální hodnotu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Nevím jak to je udělaný uvnitř bankomatu, ale bankomat si to přebere sám. Můžeš dát různý hodnoty najednou. Roztřídí si to.

hodnocení

1x

Ano. Vkládané bankovky dá bokem a sám je nevydá.

Člověk, který bankovky přebere pak vyřadí poškozené, ale jinak čitelné a ověřené bankomatem a vyřadí je z oběhu. Některé "hodně" poškozené či staré bankovky bankomat ani nepřijme. S těmi musí dojít majitel bankovek sám do ČNB.

Bankomat vydává jen nepoškozené pěkné bankovky.

A vezme i slepenou páskou.. (natrženou).

Fakt? Mě nechtěl vzít přeloženou v půlce o 2mm díky tomu zkrácenou (do "Z") i když byl zlatý proužek viditelný. Ale strkal jsem jí v paklu více bankovek.

Vezme i již neplatné bankovky s úzkým proužkem a vyřadí je z oběhu. Jinak podezřelé bankovky pro přezkum pracovníkem nebo poškozené a neplatné již sám dává do speciální přihrádky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]