Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnání a duhové vlasy

Od: delina® odpovědí: 7 změna:

Kamarádka má dceru, která se uchází o zaměstnání.Dívka preferuje barevné prameny vlasů,zejména pak nápadný duhový vzhled. Jaká je šance,že o ní jako o pracovníka zájem? Společnost je ještě dost konzervativní.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Nepíšete, o jakou práci se jedná, někde by to vyloženě mohlo vadit profesně a někde to bude vadit konzervativnímu personalistovi. Ono tady ty věci jako tetování, piersing, ujeté barvy.. jsou jasnou indicií dát si na dotyčného pozor. Ale třeba v nějaké neoliberální lgbt woke neziskovce by to mohlo být výhodou, nebo spíš nutností *smich*.

julie12345
hodnocení

2x
Za mně dost záleží, o jakou profesi se bude jednat. Věřím, že třeba v Rothschild & Co by to neprošlo, ale jsou sektory, kde to je dozajista buřt. Možná v některých kreativních oborech ten svérázný zjev může být naopak kvitován. Ale taky asi bude záležet, jak je jinak upravená, oblečená, jak se projevuje celkově. Praštěná barva vlasů už dnes nemusí být ten nejtěžší kalibr.

hodnocení

2x
Jsem výstřední snad celý život. Někdy mám jednorožčí vlasy,jindy duhové, někdy jsem za Harley. Když nemám zrovna napaltlanou barvu na hlavě, tak mám ve vlasech různé mašle, berušky, vánoční rolničky, vřes, větvičky, kytky... Běžně mám v každém uchu jinou náušnici a každý den každou ponožku jinou. Dokonce jsem i dříve nosila stejný typ bot, jen jedna byla růžová a druhá modrá. Doma byly samozřejmě zbylé do páru. No a žádnému zaměstnavateli to nikdy nevadilo. A to jsem bývala jako manager neustále v kontaktu s lidmi, se zákazníky ,videokonference... žádný problém. Záleží na druhu vykonávané práce, někde na tom lpějí. Já jsem hodně umělecky založená, takže u mě se takovéhle excesy tolerují. I když někteří si myslí, že jsem šáhlá *smich* . Teď se snažím vymyslet,u jaké profese by mě vadilo, kdyby žena měla duhové vlasy.. lékařka, sestra, prodavačka, makléřka..za mě nevidím problém. Pokud bude pracovat jako dělník někde u pásu, tím méně bude bude budoucí zaměstnavatel řešit vzhled. V jiných případech na to určitě zaměstnavatelé koukat budou a mohla by to být překážka. Pokud bude žádat o práci v umělecké sféře, tak čím větší bude její výstřednost, tím lépe. Ale pořád to jsou jen vlasy, vždy se to dá hodit do normálu.

okolik
hodnocení

1x

Potkala jsem loni v zahraničí dámu, která měla střih vlasů mikádo.V jejím provedené se jednalo o tři barvy modrou, žlutou a tyrkysovou a měla v barevné kombinaci elegantně sladěný oděv. Tato dáma byla nepřehédnutelná vzhledem důchodovému věku, upoutávala velice pozornost i když byla s manželem.

hodnocení

1x

Pokud je v pozadavcich na pracovni pozici pozadavek na monochromni barvu vlasu, pak je sance pramala.

Pokud toto v pozadavcich neni, pak je sance stejna jako u dalsich uchazecu, dle pozadovanych kriterii.

ltz
hodnocení

0x
Také hodně záleží jak uchazecka o práci celkově vystupuje. Jakou používá mluvu, jestli působí inteligentně, má trochu přehled a znalosti o práci, o kterou má zajem. Pak by asi ta výstřední barva vlasů nemusela vadit. Třeba by i dostala přednost před někým s normálními vlasy, který třeba zase po pracovní stránce by nevyhovoval. Oni si ji na tom personálním určitě dobře proklepnou.

hodnocení

0x

Já si myslím, odpusťte mi , že vám do toho vůbec nic není. Mamka a s dcerou neudělala doteď nic a vy jí ještě nasadíte brouka neštěstí a nejistoty do hlavy. Holka je dospělá, je to její život a vaše zbytečná starost. Škola života ji naučí. Bude to sice krahé, ale natluče si hubu ona a ne vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]