Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jsem ve zkušební době a zajímalo by mě, jestli můžu ze dne na den nepřijít, odjet pryč z ČR a jen zavolat personální, nebo napsat, že už nepříjdu. potřebuju do zahraničí za rodinou, kvůli jejich zdrav. stavu. S nadřízeným to nechci nějak rozebírat, pokud nebudu muset, vysloveně se nesnášíme. Nebo je potřeba abych příšel osobně podepsat nějakou smlouvu o rozvázání poměru? Tu mi přece můžou poslat přes datovku nebo email ne? Čip bych jim poslal poštou doporučeně. Možná blbá otázka, ale mám teď hlavou úplně někde jinde. dík
Stačí jim říct/zavolat, že končíš. Můžeš třeba i během dne z minuty na minutu odejít. Každopádně tam stejně pak ještě jednou budeš muset jít pro zápočtový list. Poslat poštou to nemůžou, protože tam potřebují něco podepsat.
Že se nesnášíš s nadřízeným chápu, každopádně někdy je potřeba udělat něco, co nám není příjemné. Prostě řekneš, že končíš, nemusíš ve zkušebce ani udávat důvod.
Já jsem trochu jiná než vy. Já, za svoji osobu, bych si vyzkoušela svou odolnost a svou vnitřní sílu. Já bych za nesnášenlivým šéfem šla a vyklopila na něho připravenou větu: "Potřebuji z rodinných důvodů odejít ze zaměstnání. Protože jsem ve zkušební lhůtě, mělo by to proběhnout bez zbytečných oprůtahů. Zítra už nepřijdu. Mám něco podepsat? Mám něco odevzdat? Nashledanou." Nesvěřovala bych se z důvody, nedělala bych fukec. Nikdy nevíte, co život přinese. Je možné, že šéf vás má plné zuby a váš odchod přivítá vy si držte fazonu a nedejte se vyprovokovat k žádným "hrám na pravdu", k žádným emočním výlevům.
Múžeš si dělat co chceš,protože zákoník práce je pro zaměstnance a bohužel i když přestanou chodit do práce za dne na den nehrozí jim žádné postihy a dnešní mladé generace nejsou vychované k základní slušnosti .Setkávám se s tím pernamentně a je to hnus.Snad umíš aspon pozdravit.Jsi přesně ten typ který zaměstnavatelé nesnáší.Jsou schopni si vymyslet cokoli aby nemuseli do práce.Asi napíšu o tom knihu,materiálu mám mraky.
A nebo do té práce přijdou, ale nechtějí nést odpovědnost. Nesamostatnost, nedůslednost, snaha vyhnout se, věčně na mobilu, nebo za rohem s cigaretou...A po několika šichtách napíšou, že končí, že to nedávaj a že měli jinou představu, hlavně o platu. Je jim jedno, že nechají firmu ve štychu, že za ně není hned náhrada...Je to marné, je to marné...Permanentně- opravte si.
Nic tam podepisovat nemusí.
Napíše výpověď na papír doma, podepíše ji a do firmy ji buď pošle nebo donese. To je celé.
Vy reagujete na "podepsat nějakou smlouvu". Smlouva je mezi dvěma (nebo více) stranami. Já píši, že výpověď je jednostranný úkon, ke kterému nikoho jiného nepotřebuje a může ji napsat a podepsat, kde chce (třeba doma nebo v letadle na cestě za rodinou v zahraničí). Nikoho jiného k tomu nepotřebuje a nemusí to být podepsané na nějakém konkrétním místě, např. v sídle firmy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.