Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak to prosím chodí se sociálním a zdravotním při delším pobytu v zahraničí bez práce? Mám v plánu být dva měsíce na cestě po Evropě a upřímně v tomhle celkem tápu. Když si sjednám cestovní pojištění, tak pořád musím platit ještě k tomu to zdravotní? Má vůbec význam platit sociální? Chápu, že bez něj nebudu mít důchod, ale pokud je to jen na pár měsíců..?
Děkuji za případnou odpověď.)
Cestovní pojištěni je něco úplně jiného a nesouvisejícího se zdravotním. solciální pokud nepracujete=neplatí se ... Jinak doporučuji obrátit se s dotazem na Vaši ZP a ne zde na laickou poradnu byť tu jsou lidé co se v některých oblastech vyznají!
Chtěl jsem si udělat tak trochu research než se obrátím na ZP, abych nebyl za hlupáka. :D Teď jsem dohledal, že pokud nejste v ČR šest měsíců a více, tak už soc. a zdrav. u nás platit nemusíte a zřejmě si vystačíte jen s tím cestovkem.
Kaparax99, kamarád žije na lodi v zahraničí a každý rok si posílá částku v hodnotě cca 4000,-Kč.Moc jsem Vám nepomohla, ale vím, že zmiňoval o těchto informacích, dál jsem nepátrala. Bližší informace netuším, asi by to chtělo kontaktovat ZP a zeptat se na podmínky pojištění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.