Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz mám klasickou pracovní smlouvu s zaměstnavatelem, a jde mi o to zda mohu podat výpověd z pracovní smlouvy například zítra 18.10.2023 ,ale s tím že bude ve výpovědi uvedeno, že dávám výpověd z pracovního poměru k dni 15.12.2023, s tím že by mě až pak od tohoto data začala běžet 2 měsíční výpovědní lhůta?
Děkuji
To je trochu jinak. Pokud podáš výpověď zítra, začne výpovědní lhůta běžet 1.11.2023 a pracovní poměr skončí 31.12.2023. Pokud dáš výpověď k 15.12.2023, pak skončíš až 29.2.2024. Teda pokud tvému dotazu dobře rozumím.
Já bych to nekomplikoval. Prostě jim klidně ústně oznam, že k 29.2.2024 budeš končit a výpověď podej až koncem prosince (její přijetí si nech potvrdit, přece jen se jedná o konec roku, vánoce, Silvestr apod.). Když podáš 15.12.2023, dopadne to stejně.
Bud idete podla klasiky, ktory pozna zakonnik prace, cize 2 mesiace vypovedna doba, zacina plynut od nasledujuceho mesiaca po mesiaci, ked to podate
ALEBO
akekolvek specialne chutovky si mozete obojstranne dohodnut a dat na papier. Tam moze byt cokolvek, aj skoncenie o 91 dni od datumu podpisu, zavazok firmy vyplatit vam pri odchode odmenu, ked projekt uspesne preberie novy clovek, rozlucka so stripterkami a nastartovanou V3S atd
Zhrnu to Výpov+ěď neboli spíše UKONČENÍ pracovního pměru je možné (momi lidově vyhazov!) jen dvěma způsoby-Dohodou= pokud se obě strany dohodnou o ukončení třeba v patek 20.10 , nebo pak s Výpovědní lhůtou, která se počítá až od prvního dne v následujícím měsíci a je v délce 2 měsíců!
Takže pokud podáte zítra, začne výpovědní lhůta běžet 1.listopadem a v práci oficiálně skončíte 31.12...
Mám docela dobrý vztah s vedením, tak to asi udělám tak jak jsem prvně psal, že jim to dám a oznámim již zítra a t toho 15.12.2023 by se to jen papírově podpisama potvrdilo, tak by to pak platilo až od tohoto data.
Uvidím jak se budou tvářit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.