Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Atb xorimax, zdravotní potíže

Od: ajixu odpovědí: 1 změna:
Ahoj, můžou mě ATB xorimax zničit na několik měsíců?
Začalo to hemeroidy Březen, velké bolesti, po dvou měsícich to přestalo nelecil jsem.
Potom říjen září ještě větší bolesti, proktolog hemeroidy +čípky strachovy a detralex. Detralex jsem prestal brát po 4 dnech, ATB jsem dobral. Bohužel jsem se nenechal vyšetřit takze nevědělo se co mi přesně je. Měl jsem i menší výtok a hlen.
Bolesti a výtoky přestali asi 20.9. Ale 3 dny po dobrání ATB 8.9. jsem začal mít zniceho nic jakoby nafoukle bricho i občasnou zácpu. Přestal jsem i cítit ulevu po stolici, jakobych tam pořád něco měl a proste diskomfort v břiše a střevech. Těžko popsat, dá se říci ze bolesti nejsou. 2x kontrola krve a nic se nenašlo ani v nemocnici pohmat břicha a žádný nález. ATB jsem bral asi zbytečně protože jsem zánět asi neměl, krev nepotvrdila. Za 2 tydny jdu na proktologii tak uvidím, třeba jsou všechny problémy k vuli hemoroidum které třeba ještě mám, jen se neprojevuji. Žádná krev nic. Štve mě to břicho.. Každý den problém stolice divná, nevyprazdneni,nafouklost,pálení dole v žaludku a střev. Před 3 lety jsem měl jakoby reflux ale na gastroskopii se nic nepotvrdilo. Po 5 měsících mi pomohl Helicid a pak ok, od té doby reflux nemám. Možná jsem zničený těmi atb a psychika.. Beru i Espumisan asi 2 tydny. Mám pocit ze mi nejvíc pomůže říhání a dobrá stolice, což se poslední 2 měsíce moc neděje. Ale stolici mám denně, jen občas tvrdá. Občas mám i divný pocit po jídle a jakoby nechutenství. Díky za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Logiku to jistou má. Ty hemoroidy tam byly. ATB rozhodily skladbu mikrobiomu ve střevě, takže získaly navrch kvasinky, které narušily střevní sliznici. To se dokážou udělat v konečníku prasklinky, hemoroidy jsou zranitelnější, citlivějšíí. Ve střevech je nerovnováha. Co se má rozložit a vstřebat, vstřebává se nedostatečně, a co se nemá propustit do krve, to se tou narušenou sliznicí propasíruje a projeví se jinde, třeba na kůži. S ATB jste měl brát mezi dávkami probiotika a následně týdny po dobrání ATB. Žádné lactobacily Vám doktor nedoporučil? Jestli né, tak si probiotika kupte na delší dobu. Nepíšete, jak jste se stravoval, stravujete. Přemnožené kvasinky ještě podpoříte cukrem v jídle a slazenými nápoji, bílou moukou. A stres Vám problémy jen zhoršuje, podvědomě stáhne trávicí trubici, zhorší se její prokrvení, tak se špatně hojí. Jedno je dobré vědět, že kvasinky v malém množství jsou ve střevě přirozeně, dokonce pomáhají tělu s likvidací těžkých kovů. Stejně nemá smysl totálně vybíjet Helicobacter, ale snížit jeho množství. Ono by to v obou případech ani stoprocentně nešlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]