Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
asi před měsícem jsem začala hubnout. K večeři jím pouze bílý jogurt, občas celozrnnou bagetu se zeleninou, oběd je lehký - ryba s bramborem, snídaně nějaké pečivo s ovocem, zeleninou, nebo misku ovesn. vloček.
Každý den mám nějakou aktivitu - buď aerobik, nebo rychlá chůze, nebo obojí...
Vážím 120 kg. Místo, abych něco zhubla, tak jsem přibrala 3 kila. Zatím pořád přibírám, ani kilo dole.
Budu někdy hubnout? Nebo mi pořád porostou svaly a já budu přibírat?
Děkuji za odpověď.
Sežereš víc než vydáš, jednoduchá rovnice.
Uber brambory, vločky, pečivo, ovoce (ve všem je dost energie) a nahraď ho zeleninou (jíš - nehladovíš a energie v tom moc neni)
Přidej pohyb vytrvalostního typu - ta aktivita trvá aspoň dvě hodiny v kuse 4x týdně? Aerobik a 120 kg si moc nedovedu představit, takový člověk vydrží pořádně cvičit 5 minut a dojde mu. Dlouhý procházky s hůlkama, plavání, kolo atd.
Ale notaak, citlivka? A k tomu nadcent.
Všeslovanské. – polské żreć , ruské жрать , chorvatské ždrijeti, srbské , staroslov. žrěti. Praslovanské *žerti (1.os.přít. *žьrǫ, odtud sekundární inf. *žьrati) odpovídá litevskému gérti pít, lotyšskému dzērt téhož významu, dále je příbuzné latinské vorāre žrát, hltat, řecké βιβρώσκω (bibróskó) hltám, požírám, sanskrt. giráti hltá, vše z indoevropského *gwer- hltat, polykat.
prostě hltáš, přejídáš se! Jez max. 3 x denně a nejpozději 5 hodin před spánkem, dodržuj minimálně 12 ale lépe 16 hodinové okno nejezení.
Tady to nevyřešíte, zapisujte si alespoň týden přesně všechno včetně gramáže, co za celý den sníte a zároveň veškerou pohybovou aktivitu a potom se s tím objednete k nějakému výživovému poradci.
Já občas sleduji Cajthamlovou na Primě, opět to opakují a ten problém se stravováním lidí s nadváhou je tam často stále stejný...nevyvážený a špatný jídelníček, nedostatek bílkovin atd., vlastně hladovějí, přitom nehubnou a mají zpomalený metabolismus..
Pokud je to pravda, co zde píšete-3 denně strava, jíte málo a sama si s tím neporadíte, chce to odborníka a jeho rady potom přesně dodržovat.
Tohle k ničemu nevede a budete jen ztrácet motivaci.
Dneska uz se tomu jezeni 5x denne vsichni smejou, poslouchej treba tady od 3 minuty 30 sekundy
Za celosvětovou pandemii obezity muze zavedení svačin a druhych veceri - pry...
Sice nejsem v této problematice odborník, ale sám jsem se přesvědčil o pravdivosti následujícího:
Tělo si začne vytvářet místo tuku svaly - ty jsou těžší než tuk. Proto je objem těla sice stejný, ale váha se začne zvyšovat. Je třeba vytrvat, protože svaly spotřebovávají víc energie než tuk. Efekt se dostaví a váha začne klesat až asi za 3 měsíce, pokud vytrváte.
A máte v pořádku štítnou žlázu? Nejste v přechodu, kdy tělo zadržuje vodu? Nevažte se, ale měřte si proporce: Pas, boky, stehna. Možná vám přibývá svalová hmota a ta je těžší, než stejný objem tuku. Ve vašem případě bych asi hledala nutriční poradnu, kde se začíná rozborem krve. Podle knížky Hany Synkové: Byla jsem tlustá, jsem, jaká jsem, je třeba nejdřív odkyselit organismus a pak teprva najet na nový režim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.