Dobrý den, zvažují větší nákup oblečení na ZOOTu a chtěl bych zvolit jako způsob platby Klarna Pay - rozložení do tři splátek. Něco jako Twisto. Taky jsem si přečetl podmínky a akorát mě dosti zarazilo, že v rámci schválení si mě budou lustrovat v nějakým úvěrovým seznamu což muže ovlivnit moji budoucí zadost o úvěr nebo hypotéku. Nějak mi dává smysl, ze to musí být v těch podmínkách uvedeno. Na druhou stranu, muže nákup hader za par tisíc ovlivnit moji zadost o hypotéku, když to včas splatim? Reálně nevím, co si o tom mám myslet. Rad bych to využil na druhou stranu, za těchto podmínek pokud by to mělo negativní dopady tak bych se minul. Twisto jsem měl a to jsem využíval bez problému ale bylo zbytečné tak jsem jej zrušil.
Píšete o lustraci, takže si jen ověří, že nejste dlužníkem, který nesplácí, pak by vám to zamítli. Nevidím jediný důvod, proč by to mělo nějak ovlivňovat vaši případnou budoucí hypotéku. Ale kupovat oblečení na splátky? Vážně je tak nutně potřebujete, když na ně nemáte?
Můžu se zeptat, jaký je racionální důvod nakupovat zrovna na zootu a především hadry na splátky? Zoot neznám - mají tam nějaké značkové hadry, které "nutně" potřebuješ? Já se odívám všude možně - klidně třeba u ťamanů nebo dnes i v tesku apod a rozhodně nechodím oháklý, jak socka. Kupuju věci nikoliv podle značky, ale v dobrém poměru cena/kvalita. Nejdu ovšem čistě po ceně. Vzhledem k tvé finanční gramotnosti a především požadavkům na žadatele o hypotéky je tvůj dotaz naprosto zbytečný. Pokud nemáš na hadry nebo nejsi schopen/ochoten na to našetřit, hypotéku nikdy nezískáš. To je holý fakt, nikoliv nějaké tvé podceňování či výsměch - myslím to opravdu v dobrém. Koukni se, kolik musíš dnes mít našetřeno, aby se s tebou banka o hypo vůbec bavila.
Tak ty nemáš ani pár korun na nákup hadýrku, a budeš řešit hypotéku? Tak to je pro tento den největší vtip co jsem slyšel.
ps: věřitele obvykle žádají o souhlas s nahlédnutím do registrů... aby se podívali, jestli už tam nemáš dluhy a až to splatíš tak to samozřejmě žádným způsobem ovlivňovat tvou hypotéku nebude, když to splatíš včas tak to tu hypotéku bude ovlivňovat pozitivně jakože jsi včas splácející dlužník.
Je to něco jako kreditní nebo debetní platební karta a podobně se to i v registru chová. Lustruje se to hlavně kvůli různým vyčúránkúm, co si najednou nabrali mnoho půjček různých společností a pak to úmyslně či neúmysně nespláceli, jako to bylo před zavedením těchto registrů. Společnosti mají navíc i povinnost ověřit si dlužníka, zda není předlužený a je schopen splácet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.