Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prostata - prevence

Od: soles47 odpovědí: 20 změna:

Zdraví muž 56, potíže nejsou, někdy jdu ale na wc 1x během nočního spánku, 8 hodin v kuse nerušený spánek neprobíhá, což je/není v tomto věku normou? Který lék v rámci prevence byste poradili "na prostatu" a od jakého věku? Postačí i nějaký doplněk nebo je to škoda peněz? Díky, hezký den

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Neporadím jaký lék, spíše doplněk stravy, ale sdělím z vlastní zkušenosti.

Neměl jsem vůbec žádné problémy a loni v únoru jsem zaslechl debatu o prevenci, vyšetření a byl "týden s prostatou".

Nějaký doktro tam uvedl větu, které mne poslala na prevenci.

"Zvláště by měli jít na kontrolu ti, kteří si myslí, že namají žádné problémy."

Tak jsem šel, Prostata OK, vše v normě k věku, ale krev špatná. Za několik měsíců se zjistilo že mám rakovinu. A v říjnu mi provedl robot operaci.

Takže se i domnívám, jako laik, že nějaké doplňky stravy nenajdou a neodstraní rakovinu.

Doporučuji zakoupit knihu od Marie Treben (zdraví z boží lékárny) , tam je několik čajových kombinaci , zejména z měsíčku lékařského s řebříčku . Jsou tam čaje na rakovinu a i jiná onemocnění . Doporučuji

Caj na rakovinu? To uz zavana poskytovanim zlej a nespravnej rady.

halamus

Nestačila by místo čaje modlitba? Vyjde to levněji a výsledek bude stejný.

hodnocení

7x

Vy mate vek (50 plus), ked je vhodne bez ohladu na problemy ist na preventivny prehliadku k urologovi a potom pravidelne od prveho nalezu, len sa tak sa zachytia mozne nadory v prvom stadiu. Najma v pripade, ak otec / bratia mali nador. Urcite situaciu nerieste nejaky volnopredajnymi pripravkami a cajom bez navstevy lekara.

hodnocení

7x

V rámci prevence je nejlepší chodit pravidelně k urologovi a nechat si odebrat krev na PSA.

Rakovina bohužel nebolí, nějaké obtíže také nejsou pravidlem, ani pravidelný sex tomu nezabrání, na doplňky nevěřím..

Spíš být ve střehu, pokud byl v rodině výskyt rakoviny, tohle určitě nepodceňovat...

ben®
hodnocení

5x
Dobrý den, pokud se v noci vzbudíte kvůli vymočení, tak je to v tomto věku normální a pořád lepší, než močit ve spánku/během spánku (na noc by se nemělo moc pít). Léky ani doplňky stravy nepotřebujete - nejlepší prevencí před onemocněním prostaty je častý a pravidelný sex (soulož nebo masturbace). Zdravím!
doplněno 15.10.23 10:32: milancukrar - tazatel vůbec o rakovině nepíše. Spíše se zřejmě obává zbytnělé prostaty a potíží s močením a tam míří moje rada. Kdo dostane rakovinu čehosi Vám neřekne přesně ani lékař (ten má standardní odpověď, že pacient měl přijít včas). Mimochodem, údajně žena, která nikdy nekojila má výrazné vyšší šanci na rakovinu prsu. Jenže příroda to neví a kosí touto nemocí ženy nehledě na toto lékařské moudro.
doplněno 15.10.23 11:07: soles47 - tak to máte smůlu. Poradna Vám zde diagnostikovala rakovinu prostaty (možná i močových cest a močového měchýře). Ale zase už máte jistotu, což je k nezaplacení .

Poslední věta platí i pro rakovinu prostaty?

Nezmysel, rakovina si nevybera podla sexualnej aktivity.

halamus

Rizikové faktory rakoviny prostaty

Věk – riziko stoupá po 50. roce věku
Výskyt v rodině
Vysoký příjem živočišných tuků a červeného masa
Expozice pesticidům nebo těžkým kovům (např. kadmium)

ben®
peter - tazatel píše něco o rakovině? Kde?

bene, ale já vím, co napsal tazatel. Jen jsem se dovolil zeptát Vás, zdali ta prevence Vámi popsaná je i pro rakovinu.

Taky jsem mu nasal svoje znalosti.

ben®
milancukrar - všichni zde píši jen o rakovině, protože jste to zde psal první. Počkejte, až zde začnou psát místní léčitelky .

Bene, zkuste si přečíst můj příspěvek od začátku, pak asi pochopíte, že sděluji něco ze své zkušenosti, bez znalosti zdravotního stavu tazatele. Už bych si nedovolil vůbec sdělit tazateli, že mu někdo diagnostikovala rakovinu prostaty.

Jen vím, že mu všichni radí jít k lékaři, aby ho vyšetřil..

okolik

Milane, on tu ben běžně upouští ,, své legendy,, aniž by cokoliv věděl. Ale to Ego...

Ani ten nesmysl , že kojící matky nepostihuje fatální diagnoza se nezakládá na pravdě.*zed*.

Znám osobně jednu sestřičku, která tomuto blábolu věřila. Odkojila 5 dětí a ty odrostly a přišla nemoc.

Tazatel nikde neuvádí hodnoty PSA takže bych jej zbytečně neděsila.

Nejlépe udělá když zajde k lékaři.

Dneska ráno na ČT24 zrovna mluvili odborníci o prevenci prostaty, ale o čajích tam vůbec nemluvili, ani že více sexu pomáhá. Asi se styděli.

okolik

Milane, děkuji za příspěvek normálně se řehtám *smich**smich**smich**palec* a děkuji za krásný den.

Děkuji za přání, bude hezký, jedeme za vnoučaty.

hodnocení

4x

Zhrnutie :

nocne mocenie je prvy priznak zvacsenej prostaty. Vo vacsine pripadov je to nezhubne a suvisi to s vekom, ale POZOR na zaciatku sa doma len podla priznakov neda rozlisit, ci je zvacsenie nadorove alebo suvisiace s vekom, preto rada ist k lekarovi namiesto roznych cajikov a rad starej lisky, ako masirovat si malicek, lebo ten je energeticky prepojeny s prostatou ...

hodnocení

0x

dobrý den...je jasné že byste už vzhledem k věku a třeba i případným onemocněním v rodině-i když o tom nepíšete-navštívit urologa a nechat se celkově vyšetřit-u nás je tam skoro každý den v čekárně masakr ale těch pár hodin čekání za to stojí abyste věděl jak na tom jste-já mám skoro 68-abstinent a nekuřák- prostatu bych měl mít v pořádku ale už jsem s kolikou skončil 4x v nemocnici s následnou operací-3x ucpaný močovod a jednou ledvinové kameny...na malou chodím i 4x za noc protože se snažím dodržovat pitný režim...no je to problém ale bohužel každý to zdraví má jinak nastavené a musí se s případným problémem popasovat sám-tu návštěvu urologa neodkládat !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]