Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tipy pro hudební kulisu - třeba symfonii

Od: makrofag® odpovědí: 17 změna:

Ahojte lidi!

Nasbíral jsem celkem 2125 obrázků z historie lidstva a sesmolil jsem toto video:

Sbírám však dál a chci sesmolit větší kousek. Aktuálně mám obrázků 2400.
Prosímvás, kdyby vás napadla tématicky, melodicky vhodná symfonie, která se k historické mozaice hodí, napište mi svůj tip do komentářů. Na sbírání jsem dobrý, moc mě to baví, ale je pak těžké k tomu vybrat tu melodii. Jsem otevřený čemukoliv, pokud to nebude vyloženě mimo mísu :^)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

To si myslím, není tak jednoduché. Pokud není žalobce, není soudce, ale muziku někdo složil a je jeho vlastnictním. Vy, bez povolení a bez zaplacení nesmíte použít pro vlastní potřebu. Naběhne na vás OSA Ochranný svaz autorů.

halamus

Přesně tohle mě napadlo jako první. Co si myslím o OSA, není publikovatelné.

Jsou autoři, které OSA nezastupuje a svá díla dávají k volnému užití.

hodnocení

Díky za upozornění.

jiofa
hodnocení

4x

35 minut se vám na to blikání nikdo nevydrží dívat. Slide jde příliš rychle a bolí z toho po chvilce oči. Takové blikačky jsou max. na 1min-3 min. Co se týče hudby měla by mít v každé fázi vývoje lidstva, bojů a techniky vhodnou dobovou či vyjadřující náladu obrázků té doby. V takové blikačce to není ale možný, neboť by to byl "guláš". Talže méně, znamená ve výsledku více. Ve válečných scénách může být i zvuk výstřelů, bomb, vítězných chorálů a tak dále. Aby to bylo zajímavé, je to makačka. Toť můj názor.

jiofa

Abych byl ale konkrétní, tak na závěr cca od dobývání kosmu bych použil hudbu Vangelis-Unknown Man. Dodá to záběrům grády a vyvrcholení. Poskládal bych to ale s delším postupným srozumitelným sdělením.

jiofa

Část do 6 min35sec.

jiofa

A zkuste mezi snímky prolínačky s menším množstvím obrázků a některé s pozvolným přiblížením či posunem atd. a tak dále...

hodnocení

Díky za inspiraci :^)

jiofa

Taky tomu nezapomeňte dát titulky na záčátek oč jde a konec. Nafotil, použité materiály, střih, vyrobil...Takhle mít začátek a konec skokem a utnutím není "profesionální".

hodnocení

4x

Jen drobná poznámka - nedávno jem dal na YouTube cca 2 minutové video (mnou natočené) kde byla mimo jiného na pozadí slyšet hudba z autorádia. YouTube po mně tvrdě vyjel kvůli autorským právům a musel jsem to stáhnout. Takže pokud to chcete pouštět doma kamarádům, tak klidně. Na veřejnost s tím ale nemůžete.

hodnocení

Rozumím. Díky za info.

vibe2*
hodnocení

3x

Hudebníci, kteří tvoří díla pod volnou licencí - dokonce přímo pro doprovod videa ...

jamendo.com/...

15.10.23 19:52
hodnocení

Díky :^)

hodnocení

0x

Měl bych pro tebe pár rad. Za prvé, tohle není video, přestože si to tak hodně lidí plete. Je to slideshot s hudbou, to je velký rozdíl.

Za druhé, i kdyby to bylo video, tak na to nikdo nebude koukat ani pět minut, natož přes půl hodiny, kromě autora samozřejmě.

Takže hudba je v současném stavu tvého vyjádření úplně ta marginální záležitost zatím.

Navíc ke všemu jsi ty obrázky sesbíral z internetu, takže se nemáš čím chlubit.

Pět minut? Já to vydržel asi tak půl minuty. *ee*

halamus

Je to slideshow zkonvertované do videoformátu, video je v tomto případě zneužito na pouhý nosič téhle nepovedené prezošky.

hodnocení

Já se ničím nechlubím. A implikaci z vaší poslední věty nesdílím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]