Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Punkce hematomu ve svalu

Od: previt® odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
po 4 týdnech od natržení lýtkového svalu v něm mám stále hematom. Doktor se zmiňoval o eventuální punkci tohoto hematomu s pomocí ultrazvuku (aby ho našel a trefil se do něj).
Jak taková punkce probíhá? Je to s lokální anestezií anebo natvrdo bez umrtvení píchnou někam hluboko do svalu jehlu a přes ní to odsají. Teda alespoň počítám s tím, že se to odsává a nevymačkává.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mrkněte sem:

nemkv.cz/...

hodnocení

Děkuji za pomoc, tento dokument jsem také našel při googlování. Ale nejsem si jistý, jestli incize (naříznutí) je to samé jako punkce (nabodnutí).

Ale podle tohoto popisu punkce by snad měla být pro tento výkon provedena také anestezie - wikiskripta.eu/...

Nejlépe Vám odpoví Váš lékař.

hodnocení

To nejspíše ano, ale s ním se bohužel uvidím až ve chvíli, kdy tam mám jít na tu punkci. Takže hledám, jestli tím už náhodou někdo neprošel anebo to přímo zná...

runner2
hodnocení

1x
Já jsem mel loni natržený zadní stehenní sval. Modřinu jsem tam měl velkou a pěkně dlouho. Punkci mi sice lékařka nenabízela, ale pod ultrazvukem mi do té trhliny píchala kolagen pro rychlejší zacelení rány (ve svalu dojde ke zjizveni, ta vlakna se už nikdy nespoji).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]