Zdravím, po 4 týdnech od natržení lýtkového svalu v něm mám stále hematom. Doktor se zmiňoval o eventuální punkci tohoto hematomu s pomocí ultrazvuku (aby ho našel a trefil se do něj). Jak taková punkce probíhá? Je to s lokální anestezií anebo natvrdo bez umrtvení píchnou někam hluboko do svalu jehlu a přes ní to odsají. Teda alespoň počítám s tím, že se to odsává a nevymačkává.
To nejspíše ano, ale s ním se bohužel uvidím až ve chvíli, kdy tam mám jít na tu punkci. Takže hledám, jestli tím už náhodou někdo neprošel anebo to přímo zná...
Já jsem mel loni natržený zadní stehenní sval. Modřinu jsem tam měl velkou a pěkně dlouho. Punkci mi sice lékařka nenabízela, ale pod ultrazvukem mi do té trhliny píchala kolagen pro rychlejší zacelení rány (ve svalu dojde ke zjizveni, ta vlakna se už nikdy nespoji).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.