Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem ve 38 letech moc stará na dítě?

Od: hb44 odpovědí: 44 změna:
Našla jsem si nového přítele a asi chceme další dítě. Nehrozila by v mém věku nějaká zdravotní komplikace? Naposledy jsem rodila před 18 lety. ..

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

9x
Dobrý den, dnes je toto dokonce normální věk i u prvorodiček. Takže, jestli si myslíte, že Váš přítel je ten pravý, se kterým chcete mít dítě, tak to zkuste (ono se to možná nepovede rychle, potom ještě těhotenství a čas běží). Zdravím a držím palce!
hb44
hodnocení

Děkuji. Přítel je ten nejhodnější člověk na světe a o syna se stará jak nejlíp může. Chodí s ním na výšlapy, na ryby. Mě bere skoro každý večer na večeře i do drahých restaurací. Myslím, že jsem našla toho pravého. Bohůžel pravý "otec" od syna nejeví žádný zájem... Nebe a dudy. Hezký den přeji.
ben®
hb44 - tak to máte fajn a doufejte, že to bude pokračovat i nadále. Tak, ať je to kluk (v nejhorším holka ).
elo

Nezbývá než pogratulovat k beťákovi milionáři, musí vydělávat hodně měsíčně, abyste mohli skoro každý večer chodit do restaurací, pokud hovoříte o drahých restauracích tak to bude tak hodně hodně. asi jako 3% spoluobčanů.

Hádám že se znáte důvěrněji tak 1 až 2 měsíce, tak rychle do toho

hb44
hodnocení

elo: Co je vám po tom? Nechte mě a mojí rodinu na pokoji! Já vás neznám, vy nás také ne. Já se vám taky nenavážím do rodin. Takové chování si vyprošuju. Závidíte, co? Asi máte doma pěkně líného a nepořádného partnera a máte komplexy. To si vyprošuju!..

:-D

Hádám, že elo ťal/a do živého.

nov

Jenže až otěhotní a posléze porodí, bude s večeřemi v restauracích asi utrum.

vili
Radu nemám. Jenom by mě zajímalo, co doma večeří osmnáctiletý syn, když je matka každý druhý den v restauračním zařízení.
Nechci rýpat, já vám to přeju, ale občas by se mi inspirace na rychlou jednoduchou večeři, co není pizza nebo lasagne ze supermarketu, docela hodila.
julie12345
Já jenom koukám, kolik tady chodí pacientů. Urýpaní, závistiví, domýšliví... Jste směšní.
tm
Tak proč se tady ptáte na takovou věc jako je dítě, když se vám nelíbí názory lidí... to snad musíte vědět sama, jestli můžete mít dítě, příp váš doktor.

hodnocení

9x

Věk 38 na druhé dítě,pokud jste zdravá,nejspíš není problém.Ale co se týká partnera,bych byla hodně na pozoru,což vám nevysvětlím a ani se nebudu pokoušet,protože to nevezmete.Já jsem si taky ve vašem věku myslela,že mám partnera,nesrovnatelného s ostatními a byl obdivován i okolím.Staral se o moje děti,i o mne,že to běžně nebylo k vidění.No a v tom je právě ten problém,protože dnes už vím,že to byl jen užasný manipulant a že nic dokonalého neexistuje..No,taky jsme si pořídili dítě,mně bylo už 41 let.Dopadlo to tak,jak se dalo předpokládat.No a dítě,bohužel má Aspergerův syndrom.Nelituji že ho mám,ale po 40.rizika jsou.Vy se momentálně rozhodujete a partnera jistě neznáte dlouho a tak počítáte přirozeně,svůj věk..Možná že si řeknete,že jsem zapšklá ženská,po své zkušenosti.Né nejsem,je mi to dávno jedno,jen vím,že jak je něco dokonalého,tak to pěkně smrdí..Rozhodnutí je ale jen na vás.Co se týká věku,za 5min 12,ale ještě to jde..

Tesat do kamena ! Totiz clovek, ktory ju "casto berie do drahych restauracii" to robi, lebo ma nejaky vnutorny problem, v lepsom pripade sa tesi, ked ma konecne kam zasunut, v horsom je to manipulator. Ak decko navrhol on, moze to byt snaha partnerku si poistit a zatvorit doma.

asd1

Pozor, budete označeni za genetiky a manipulátory ;)

Jo, láska je slepá, za dva roky chemie vyšumí a už tak růžovej být nemusí.. Vzít na týden na vodu nebo hory, tam se divadlo moc hrát nedá..

hodnocení

4x

My vás přeci neznáme,rodí mnohem starší ženy...To je na Vás , jak se rozhodnete ...komplikace mohou mít i mladé ženy.

hodnocení

4x

Váš věk je vysoký a z toho vyplývá i větší pravděpodobnost vašich zdarvotních komplikací i genetického poškození dítěte. Konkrétně byste to měla konzultovat s praktickým lékažem a gynekologem. Nejste vdaná. Přítel = právně cizí člověk. Nejdou vyloučit existenční potíže. Myslíte na to, jaké podmínky připravíte dítěti? V případě vysoké školy budete v důchodu. Je to velice rizikové počínání.

hodnocení

3x
Podle mně ano.
Ale na mém názoru nezáleží. Vše je jen a jen na vás,jak se cítíte a jestli to i do budoucna zvládne, atd...

hodnocení

3x

Jednou byla nějaká debata s rodičkami ve vyšším věku. Všechny zmiňovaly únavu, která jim komplikovala život. Únava z nevyspání a udržení chodu domácnosti + plačící dítě.

doplněno 14.10.23 18:20:

Lištičko, vůbec tak to nevidím. Je to rozhodnutí mamky a není potřeba tak drasticky ovlivňovat život sourozence. Který třeba studuje, učí se nebo není vúbec doma. Sourozenec dítě nechce. Není rodič. Až bude chtít pořídí si ho sám. *alene* Já měla o 6 let mladšího bratra a byly chvíle, kdy jsem ho až nenáviděla, protože jsem nic nemohla, žádné lítání, pouze hlídat bráchu. A za jeho odřené koleno já si to vypila.

liska5

Bude mít 19 letého pomocníka /předchozí dítě/.

halamus

Pokud syn studuje nebo se zapojí do pracovního procesu, moc času mít nebude. Nebo se zamiluje a vylétne z hnízda.

hodnocení

3x

Puberta dítěte a klimakterium matky je úžasná kombinace *smich* Měla jsem možnost sledovat v přímém přenosu a fakt jsem ráda, že jsem nezažila.

hodnocení

3x

1. Ak nema gynekolog vyhrady a vy nemate vazne zdravotne problemy, dieta asi bez problemu porodite.

2. Otazka je, ci bude samo o sebe zdrave, s rastucim vekom matky vyrazne rastie riziko roznych vad.

3. Na dieta myslite vy alebo ho chce partner?

hodnocení

2x

Mého bratra matka porodila ve 39 letech, Krásný, zdravý kluk. Ale stát se může cokoliv, stává se i mladším rodičkám. Pokud se na to zdravotně cítíte. i na tu psychickou zátěž, zvazte ještě, jaké nervy budete mít 13 a více let. I když byl můj bratr pýchou rodičů a bezmezně ho milovali, párkrát si matka posteskla, že takhle pozdě už mít dítě neměla, že už na to nemá nervy. Každý věk má své a když Vám to za to stojí, tak do toho jděte. Ale připravte se na to, že za pár let pro Vás bude vše mnohem více zatěžující.

007cz
hodnocení

2x
Já bych se na zdejší moralisty a genetiky vyprdnul a žil si život podle svého.

Nikdo ji nebrání žít život podle svého, ale ptala se na názor, tak jí ho lidé sdělují.

007cz
Ale to já také, Petře.

pb®
hodnocení

2x
Dítě by měl mít člověk v tolika letech, aby nepotřeboval brýle na blízko, až dítěti bude tahat vši z vlasů nebo stříhat nehty.

hodnocení

2x

Dokud je to přítel, je nerozumné si s ním počít dítě. Až bude manžel a budete mít zajištěnu budoucnost v případě jeho úžasného chování k jiné "přítelkyni", můžete o dítěti uvažovat. Nikdy to ale nedělejte z důvodu, že ho on chce nebo že byste mohli zkusit... - je to celoživotní závazek! V daném věku je už nutné přemýšlet...

Osobně mám se svou ženou více dětí, rozdíl je 17,5 roku mezi nejmladším a nejstarším. Za každé své dítě jsem rád a byť máme spoustu starostí, miluji je. Ale zvláště v tom našem věku je již náročné nevyspat se celý rok ... A že bude starší dítě opatrovat sourozence či pomáhat - na to se nedá spolehnout!

asd1
hodnocení

1x

Ptej se svýho gynekologa.

Komplikace hrozí i u 15 letý a s věkem se pravděpodobnost komplikací zvyšuje.

Kdo neriskuje ten nevyhraje nikdy, a kdo riskuje může vyhrát ale i prohrát. To je život.

hodnocení

1x

Fyzicky ne. Ale mentálně mám o vás pochybnosti, když se na to musíte veřejně ptát tady.

Jinak moje dcera v roce 2021 porodila bez problémů zdravou dceru ve věku 38 let a 8 měsíců.

Napsal bych to samé. Už by měla mít vlastní rozum.

hodnocení

1x

V rodině máme prvorodičku, 49 let. To není překlep.

ano, věřím ;)

hodnocení

1x

Měli jsme u příbuzných rodičku ve věku 52 ! ! ! ! let. Dítě zdravý jako řípa, rodička zvyklá na každodenní práci a kvalitní stravu.

NEJSI STARÁ NA DÍTĚ, VŮBEC NE. Hlavně do toho jdi, nevíš, co bude za 3 roky atd...

Mou babičku měla její máma taky po čtyřicítce.

V době porodu. A co na střední škole, to jde taťka na třídní schůzky v 70? Pokud teda zrovna není objednaný k doktorovi..

ltz
hodnocení

1x
Na početí dítěte je to v dnešní době ještě dobrý vek. Jde o to, kolik síly budete mít tak v 55 zvládat pubertu a dále jeho školu, vzděláni a připravit ho do života.
asd1

Taky jak bude 80 letá babička zvládat vnoučky *ee*

Doba mít 1. dítě ve 40 je ujetá.. Biologii a zub času nepřečůrali ani doktoři, pořád platí že ideální věk na dítě je do 20 let, pak už se jen zvyšují rizika. Taky to je vidět kolik je dětí nedonošených nebo s vadou. Lékařská věda to řeší dost ale spoustu věcí pořád vyřešit neumí. Holka 20 let taky vydrží mnohem víc než 40 letá. Jak bude ve 40 letech zvládat kojit každý dvě hodiny a 50 letech zvládat něco s nim podnikat?

Na řeči že někdo zná 50 letou maminu se zdravým dítěem odpovídám - znám i 90 letýho zdravýho kuřáka. Ale daleko víc znám těch co chytli raka plic v 60 letech.

elo

45% sance na as a jine degenerace v tomto veku myslim ale da se.

hodnocení

1x

Znám případ z okolí. Věk podobný. Dítě je zaostalé, v 7 letech neumí skoro mluvit, pleny, nízká inteligence, špatný balanc atd. V těhotenství bylo vše v pořádku. Je to velké riziko a nelituji nikoho, kdo si v tomto rizikovým věku udělá dítě a pak je z něj i rodičů doživotní chudák. Good luck.

runner2
hodnocení

1x

To asi zaleží v jakém stavu fyzickém i psychickém jste se té skoro čtyřicítky dočkala. Zdravotní komplikace může hrozit vždy, s věkem se jen zvyšuje její pravděpodobnost ale bude to dost individuální.

hodnocení

1x

Asi, nebo chcete dítě?

okolik
hodnocení

0x

Máte nějaké zdravotní obtíže, léčite se s něčím?

hb44
hodnocení

Mám astma. To je vše. Ale to už jsem měla při prvním těhotenství. Děkuji.

hodnocení

0x

Stará nejste a pod lékařským dohledem (gynekolog během těhotenství) může vše proběhnout naprosto bez komplikací.

tm
hodnocení

0x
Ještě je otázka, jak je na tom otec... myslím zdravotně, fyzicky a psychicky... zatím víme jen, že vás bere do drahých restaurací (zrejme neumí vařit a udělat pro vás dobrou romantickou večeři doma). Aby pak nechodil na rodicak nějaký starý nervni dědek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]