Nejste přihlášen/a.
D den, prosím o vysvětlení, zda je možné, že známá používá na blízko brýle . Pro normální čtení cirka 2,5 Dioptrie, bez cylindru. Začla hůř vidět na telku velikost úhlopříčky 102cm, vzdálenost cca 3,5m- rozmazáno ... Vzala si
nějaké brýle manžela , také na blízko +1Diopt a tvrdí , že je to dobré. Otázka zní, zda je to možné. (Vím, že možné je všechno)... Děkuji za vysvětlení.
Ano, možné je ledasco.
Takže se vaše známá objedná na oční a oni jí jistě řeknou, kolik dioptrií aktuálně má, případně zda nemá nějaký další problém.
Samotné dioptrie ji v podstatě "na počkání" změří i v leckteré optice, ale v určitém věku je pravidelná návštěva očního lékaře žádoucí.
Na tom snad není nic divného.
Na blízko (50 cm) jí vyhovuje +2,5 Dioptrie
Na 102 cm +1 Dioptrie
Na 5 metrů 0 Dioptrií
Tak to funguje když už nefunguje dobře akomodace oka. wikiskripta.eu/...
Mozne je vsetko, napr oslepnut pre zvyseny ocny tlak, ked sa problem riesi skusanim cudzich okuliarov a nie u lekara.
Ale Peter,psal jsem,že je to divné mně. Ona není blbá a u očaře právě byla cca před rokem. Ona objednací doba k němu je
cca 1 rok. Rozkapali jí , oční pozadí, změřili nitrooční tlak a vše v pohodě. Že si zkusila vzít ty brýle , byla právě jen a jen náhoda a ono to prý je lepší se právě nezdá mně. Proto prosím o vysvětlení optiky. Myslel jsem, že skoro 3metry již jsou třeba brýle na dálku. Jinak Díky i ostatním.
Pokud je člověk vyčerpaný, unavený, vidí hůř. Naopak se zlepší zrak po čase, když se přejde na zdravou stravu /detox + borůvky, petržel.nať, semínka dýní.../ a člověk je odpočatý. Já mám brýle multifokální. Všechna měření v Optice. Začalo to tím, že před čtvrt stoletím jsme tu měli divnou očařku, co často chybovala, tak každý šel jinam. Když čtu, tak ještě líp vidím přes babiččiny silné brýle, a na dálku zase líp s těmi svými.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.