Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké dioptrické brýle?

Od: sasa* odpovědí: 8 změna:

D den, prosím o vysvětlení, zda je možné, že známá používá na blízko brýle . Pro normální čtení cirka 2,5 Dioptrie, bez cylindru. Začla hůř vidět na telku velikost úhlopříčky 102cm, vzdálenost cca 3,5m- rozmazáno ... Vzala si

nějaké brýle manžela , také na blízko +1Diopt a tvrdí , že je to dobré. Otázka zní, zda je to možné. (Vím, že možné je všechno)... Děkuji za vysvětlení.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ano, možné je ledasco.

Takže se vaše známá objedná na oční a oni jí jistě řeknou, kolik dioptrií aktuálně má, případně zda nemá nějaký další problém.

Samotné dioptrie ji v podstatě "na počkání" změří i v leckteré optice, ale v určitém věku je pravidelná návštěva očního lékaře žádoucí.

sasa*
hodnocení

Díky, u očního Dr. byla. Vše změřeno (viz .dále) Pravidelná kontrola po znovuobjednání je cca 1 rok. Ty dioptrie se nezdaj mně.

riva
hodnocení

1x

Na tom snad není nic divného.

Na blízko (50 cm) jí vyhovuje +2,5 Dioptrie

Na 102 cm +1 Dioptrie

Na 5 metrů 0 Dioptrií

Tak to funguje když už nefunguje dobře akomodace oka. wikiskripta.eu/...

hodnocení

0x
Není na tom nic divného, je dalekozraká, čočky jejích očí jsou málo vypuklé.

hodnocení

0x

Mozne je vsetko, napr oslepnut pre zvyseny ocny tlak, ked sa problem riesi skusanim cudzich okuliarov a nie u lekara.

sasa*
hodnocení

Ale Peter,psal jsem,že je to divné mně. Ona není blbá a u očaře právě byla cca před rokem. Ona objednací doba k němu je

cca 1 rok. Rozkapali jí , oční pozadí, změřili nitrooční tlak a vše v pohodě. Že si zkusila vzít ty brýle , byla právě jen a jen náhoda a ono to prý je lepší se právě nezdá mně. Proto prosím o vysvětlení optiky. Myslel jsem, že skoro 3metry již jsou třeba brýle na dálku. Jinak Díky i ostatním.

Tím "na blízko" a na "dálku" se nenechte mást. klidně můžete mít "na dálku" plus 4 dioptrie a na blízko pak +6 dioptrií, stejně jako někdo jiný na dálku -3 dioptrie a na blízko -1 dioptrii.

liska5
hodnocení

0x

Pokud je člověk vyčerpaný, unavený, vidí hůř. Naopak se zlepší zrak po čase, když se přejde na zdravou stravu /detox + borůvky, petržel.nať, semínka dýní.../ a člověk je odpočatý. Já mám brýle multifokální. Všechna měření v Optice. Začalo to tím, že před čtvrt stoletím jsme tu měli divnou očařku, co často chybovala, tak každý šel jinam. Když čtu, tak ještě líp vidím přes babiččiny silné brýle, a na dálku zase líp s těmi svými.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]