Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se odstěhovat jako student

Od: sajmon odpovědí: 22 změna:

zdravím, jsem student na střední škole, jsme v posledním ročníku momentálně a rád bych se osamostatnil už...jak sehnat peníze na nájem a na všechno co to obnáší? berte v úvahu, že jsem student, musím chodit do školy furt...bohužel :((

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

safra
hodnocení

11x

pracovat jsi nezkoušel? Slovo pracovat a student nejde dohromady? Taky jsem chodil do školy a chodil na brigádu vždy v pátek odpoledne a sobota dvanáctka

sajmon
hodnocení

nikdo neříkal, že se mi nechce, jen nestíhám chodit do školy a pracovat zároveň prosím pěkně
safra

Leda ho*no. Já chodil na obchodku a píšu v pátek odpoledne a sobota 12h. Někdy i neděle to podle školy. Na kasu do supermarketu. Kdo chce snaží se a kdo ne hledá výmluvu

hodnocení

9x
Chtít se osamostatnit, když nemáte peníze, to chce hodně naivity a odvahy.
A co byste chtěl slyšet? Že se Vám na to složíme?
Pokud nebudete mít nějakého sponzora, nebo nevyhrajete ve Sportce, pak si na osamostatnění ještě nějakou dobu počkáte.

hodnocení

2x

Pokud se necítíš na prácu, pak si najdi starší babu, která si tě bude vydržovat. *smich*

sajmon
hodnocení

<span style="\"background-color:rgb(192," 222,="" 234)\"="">nikdo neříkal, že se mi nechce, jen nestíhám chodit do školy a pracovat zároveň prosím pěkně

Necítit, nebo nestíhat, pořád to řeší ta zajištěná baba. ;)

A nebo jako to dělám já, před usnutím si pustím do špuntů zvuk sněhové vánice a představuji si, že se choulím někde ve srubu v divočině u kamen, nebo že ten srub stavím. ;)

nikdo neříkal, že se mi nechce, jen nestíhám chodit do školy a pracovat zároveň prosím pěkněNo ono to z pohledu nás rádců vypadá přesně opačně, ne že nestíháte, ale , že se Vám nechce prosím pěkně. Jinak řečeno kdo chce najde jak to udělat kdo nechce ten hledá jen výmluvy proč to či ono nejde. pěkný den

hodnocení

2x

To, na co se ptáš a také jak se ptáš, to je jako by ses ptal jak získat hodinky s vodotryskem nebo modré z nebe. Můžeš chtít pouze to, na co máš. Mělo by ti to, konečmě, dojít! Že tě rodiče živí a ty si toho nevážíš a chceš si žít podle svého, je pouze tvé rozhodnutí a tvá zodpovědnost. Dokud máš nohy pod jejich stolem, drž pusu a snaž se jim nedělat ze života očistec. Proč jinak bys z domu utíkal?!

hodnocení

2x

@sasjmon - jak sehnat peníze na nájem a na všechno co to obnáší?
"Maminko, tatínku, rád bych se osamostatnil už, budete mi to sponzorovat?" *smich*

Proč se nemůžete osamostatnit za půl roku? Odmaturujete a následující den můžete nastoupit do pracovního procesu.

aho
hodnocení

1x

Dobrý pokus o vtip se osamostatnit, když se ti nechce pracovat, protože chodíš do školy. jedině si najít bohatou nevěstu, jiná možnost není.

sajmon
hodnocení

nikdo neříkal, že se mi nechce, jen nestíhám chodit do školy a pracovat zároveň prosím pěkně :)

aho

No tak nemáš velký výkon, musíš se nechat vydržovat, buď od rodičů a nebo od manželky. nebo co bys chtěl, aby ti někdo dal zadarmo pro tvoje krásné oči? prozradím ti tajemství, zadarmo ti dají pouze rodiče!

tak
hodnocení

1x

Nestíháš školu a zároveň i práci, tak budeš muset asi na ten nápad osamostatnit se zatím zapomenout.Jak jinak sehnat peníze slušnou cestou, jedině se zaměstnat. Bude asi rozumnější ten rok dodělat, školu ukončit a pak už jenom mít zaměstnání a hlavně peníze na osamostatnění se. Věř tomu, jinak budeš strádat.

hodnocení

1x

Chodila jsem na střední školu, před a po práci pomáhala rodičům a v sobotu a v neděli chodila na placenou brigádu. Maturovala jsem velmi slušně, učila se kolikrát v noci, dávala si budík třeba na 3 hodiny. No, záleží na tom,jak si představuješ získání peněz na nájem. To, jak se někteří k penězům dostávají nelegální cestou, to není to pravé. Ale to osamostatnění není jen o placení nájmu, ale i o běžném životě - jídlo, mycí a prací prostředky, placení mobilu, internetu a mnoho dalšího. Předpokládám, že si osamostatnění představuješ se vším všudy, ne že se budeš chodit vyspat jinam a jinak tě rodiče budou sponzorovat. To si uvědomuješ? Jedině bych ti na jejich místě poslala přídavky a konec. Nevím, jaký máš důvod k tak radikálnímu řešení, ale musíš to domyslet.

asd1

Jak přídavky a nic víc? Dokud studuje a není schopen živit se sám tak má nárok na výživné a to i když nebydlí doma.

Jinak ano studovat a pracovat, najít si něco co ho uživí. Jsou práce kde si vydělat i 10k za den neni vyjímka, takže by mu stačily tři dny o víkendu. Někde brigádničit u kasy za stovku na hodinu nemá šanci aby se uživil sám, to možná tak bydlet pod mostem v krabici a jíst zelí...

Nevím,jakou částku by mohl od rodičů požadovat, jaké má nároky, ale např. topení, elektřina, voda, internet a mnoho dalšího by pak rodiče platili 2x, to by i jemu snad muselo být hloupé. Výdaje rodičům by se v podstatě zdvojnásobily. Záleží na tom,jaké mají v rodině vztahy, jaké mají rodiče příjmy, aby nakonec o výživném nemusel rozhodovat soud. My bychom to bývali byli platit nezvládli, měli jsme další 2 děti.

asd1

Naopak, rodiče ušetří za jídlo, oblečení atd., můžou se přestěhovat do menšího bytu s levnějším nájmem atd. Na kolik má nárok rozhodne soud. Neni to tak že "nebydlíš tu tak nedostaneš nic", ani "musíme ti platit kompletní náklady včetně nájmu v bytě jinde" - má možnost bydlet u rodičů, když jí nevyužije tak na nájem si musí vydělat sám.

Nevím, ale tázající mi připadá nevyzrálý, představuje si to jak Hurvínek válku, taky jsem znala jednoho, který si všechno představoval nereálně, myslel si, že mu někdo prodá domek a on bude splácet 200,- Kč měsíčně a dnes je rád, že si vydělá na ubytovnu a nespí na lavičce. Ale já mám předpotopní představy, dnes se žije jinak, nějak mi to uniklo. Já bych nejdřív měla něco ušetřené . Ale to bude i tím, že od 19let po maturitě jsem musela začít pracovat a o všechno se starat sama - neměla jsem rodiče.

slovan
hodnocení

1x

Ber to jako cennou zkušenost.

Když vezmeš vážně "dobré rady" o těch brigádách, tak ti stačí matematika na úrovni 5.třídy ZŠ, aby sis spočítal, že si na byt 2+1 našetřiš asi za 20 let. Nejde ani tak o to, kolik si vyděláš, ale kolik si můžeš odložit. I kdyby sis mohl odložit 10 tisíc měsíčně, což se povede málokomu, tak budeš na garsonku šetřit asi 9 let.

Kdyby byli u moci komunisté, jako do roku 1989, tak by ti hrozilo, že dostaneš byt hned po škole a zdarma. Resp. za podepsání pracovní smlouvy s nějakým podnikem, apod. Čili ta nesnesitelná totalita systémově řešila u mladých práci i bydlení. Dnes už takové problémy nejsou a každý se může svobodně stát bezdomovcem, nezaměstnaným, prostitutkou, rentiérem, uhlobaronem, atd.

runner2
hodnocení

0x
Jsi v posledním ročníku, máme říjen a maturuješ duben/květen. Takže jde o půl roku, kdy tě čeká příprava na maturitu. Být tebou, tak tenhle záměr odložím až dokončíš školu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]