Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce - vyřazen z evidence

Od: zajixxx® odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, ukončil jsem po 9 letech mé první zaměstnání, zašel na ÚP, zařadil do evidence, byla my přiznána podpora, no a 3.tí návštěvu jsem zazdil...zapamatoval si špatný datum, a všiml si toho 5.tý den po domluvené schůzce - zprostředkování.(Celou dobu úřad, neupozornil, nevolal, kontky jak tel. tam email můj měl...) Takže jsem napsal e-mail, dotyčné úřednici, snažil se dovolat, dnes jsem se dovolal, samožřejmě omluvil, popsal jak k tomu došlo. Samozřejmě mi bylo oznámeno, že se nedá nic dělat, že jsem se měl omluvit den předem, či v den schůzky, ale již s nějakou "omluvenkou" např papír od lékaře. Mám očekávat doporučeý dopis od ÚP, saknční vyřazení kde se můžu odvolat, což dělat nebudu, moje hloupá zbytečná chyba. A pak nějaký další - jako nějaké rozhodnutí, když se nebudu odvolávat. A prý po posledním dopise mám jít na moji zdravotní pojišťovnu, ohledně samoplacení zdravotního pojištění. Což má být 13,5 % z minimální mzdy, tj . cca 2335 Kč. Avšak netuším, kolik se platí sociální pojištění, ikdyž je dobrovolné, nechci se pak v budoucnu tlouci do hlavy, že mi chybí tolik a tolik..., a jestli na tu ZP nejít třeba dříve než přijdou dopisy? Díky :) Tředa to někdo z vás již řešil.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

2x
Bohužel. Vaše jediná starost, když jste na ÚP, je hlídat si termíny. Byl jsem doma rok, sociální neplatil, pouze zdravotní, kontaktujte je sám a domluvte se. Určitě nečekejte na nějaké dopisy, řešte to hned, o nic nejde. Já si nastavil trvalý příkaz na částku, jakou mi poradili sami (abych si to náhodou blbě nespočítal) do konce roku.
jaj*
Jak jediná? Má si hledat práci

hodnocení

1x

Dobrý večer, tak to chodí, prošvihne-li se návštěva, následuje vyřazení z evidence a příštích šest měsíců se nelze přihlásit z důvodu maření součinnosti s úřadem, bohužel. Pro tento rok je pro OBZP ZP 2336 a dobrovolné SP 2823 Kč. Splatnost je do osmého dne měsíce následujícího po tom, za který je placeno. Do konce měsíce, v kterém došlo k vyřazení z evidence, je ZP zaplaceno ÚP, příští měsíc jako OBZP nebo OSVČ. Zdravotní pojišťovna bude asi chtít doložit vyřazení z evidence na ÚP, čili bych na jejich dopis počkal, jinak to není jak doložit. Času k přihlášení k placení ZP a SP je ještě dost, ale hlavně na to nezapomenout, to už by bylo pak horší než vyhazov z ÚP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]