Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, ukončil jsem po 9 letech mé první zaměstnání, zašel na ÚP, zařadil do evidence, byla my přiznána podpora, no a 3.tí návštěvu jsem zazdil...zapamatoval si špatný datum, a všiml si toho 5.tý den po domluvené schůzce - zprostředkování.(Celou dobu úřad, neupozornil, nevolal, kontky jak tel. tam email můj měl...) Takže jsem napsal e-mail, dotyčné úřednici, snažil se dovolat, dnes jsem se dovolal, samožřejmě omluvil, popsal jak k tomu došlo. Samozřejmě mi bylo oznámeno, že se nedá nic dělat, že jsem se měl omluvit den předem, či v den schůzky, ale již s nějakou "omluvenkou" např papír od lékaře. Mám očekávat doporučeý dopis od ÚP, saknční vyřazení kde se můžu odvolat, což dělat nebudu, moje hloupá zbytečná chyba. A pak nějaký další - jako nějaké rozhodnutí, když se nebudu odvolávat. A prý po posledním dopise mám jít na moji zdravotní pojišťovnu, ohledně samoplacení zdravotního pojištění. Což má být 13,5 % z minimální mzdy, tj . cca 2335 Kč. Avšak netuším, kolik se platí sociální pojištění, ikdyž je dobrovolné, nechci se pak v budoucnu tlouci do hlavy, že mi chybí tolik a tolik..., a jestli na tu ZP nejít třeba dříve než přijdou dopisy? Díky Tředa to někdo z vás již řešil.
Dobrý večer, tak to chodí, prošvihne-li se návštěva, následuje vyřazení z evidence a příštích šest měsíců se nelze přihlásit z důvodu maření součinnosti s úřadem, bohužel. Pro tento rok je pro OBZP ZP 2336 a dobrovolné SP 2823 Kč. Splatnost je do osmého dne měsíce následujícího po tom, za který je placeno. Do konce měsíce, v kterém došlo k vyřazení z evidence, je ZP zaplaceno ÚP, příští měsíc jako OBZP nebo OSVČ. Zdravotní pojišťovna bude asi chtít doložit vyřazení z evidence na ÚP, čili bych na jejich dopis počkal, jinak to není jak doložit. Času k přihlášení k placení ZP a SP je ještě dost, ale hlavně na to nezapomenout, to už by bylo pak horší než vyhazov z ÚP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.