Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gynekomastie?

Od: ha odpovědí: 6 změna:
Ahoj, je mi čerstvě 16 let a jsem kluk.
Jsem poměrně hubený a m spíše holčičí postavu. V posledních dvou dnech mě ale upřímně hodně vyděsilo.. začal jsem zaznamenávat že se mi zvětšili prsa. Více vystupují a zvětšili se mi i bradavky. Upřímně, dost mě to děsí. Na internetu jsem četl že to může být cosi s názvem gynekomastie. Je to možné? Nebo mám počkat až to zmizí? Případně o tom někomu říci? Vůbec nevím jak, je to šílené trapné a obecně.. fakt nevím.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

9x

Určitě k lékaři. Jde o hormony.

ka
hodnocení

6x

Trapnost neřeš a zeptej se doktora.

hodnocení

1x

Gynekomastie nezpůsobuje růst prsou. Gynekomastie JE růst prsou. Ten projev samotný se nazývá gynekomastie bez ohledu na to, co ho způsobuje.

Ano, nedostatek tzv. androgenů, nebo naopak přebytek estrogenu to může způsobovat.

kmet
hodnocení

0x

Máš málo testosteronu, samo to určitě nezmizí.

liska5

Testosteronu mají více aktivní sportovci. Kluk by měl jít k lékaři, to jo, ale sport by mu navíc prospěl.

ka

Růst prs nezpůsobuje nedostatek testosteronu, ale spíš vyšší míra estrogenu nebo i zcela jiné vlivy. Samo to zmizet MŮŽE, na druhou stranu to může být symptom vážnějšího problému, jehož včasná diagnoza může zachránit život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]