Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí násilí

Od: janca78 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, spolužačka si prochází těžkým obdobím, její otec napadl její matku fyzicky a bojí se, že by mohl napadnout i jí nějakým způsobem, nebo ublížit obecně. Je nezletilá, nabídla jsem ji, že může být u nás, moje máma to schválila, ale její máma ji nechce pustit, může prostě "zdrhnout" a jít k nám? Taky mám strach o ní. Děkuju za každou odpověď:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Když je Tvoje maminka tak nápomocná, co kdyby si s maminkou kamarádky radši promluvila a domluvily se na nějakém lepším řešení, než že jí ukryjete dceru? Kamarádce by se stejně nelíbilo, kdyby utekla a maminku nechala s otcem, vždyť by se pořád jen bála, jestli jí zrovna neublížil.

hodnocení

3x

Myslím, že zdrhnout jen tak nemůže, jsou linky bezpečí pro děti, OSPOD, v krajním případě podle mě policie, ale možná maminka se cítí bezpečněji, když je kamarádka doma. Ale každé násilí v rodině zanechává na dětech následky, pokud se to opakuje, řešit to je potřeba. Jsi moc hodná, ale útěk není řešení, i když ve fimech to tak vypadá.

k2
hodnocení

2x

Muze leccos, ale Vam bych durazne nedoporucoval nezletilym na uteku poskytovat azyl, byt muze byt myslenka dobre minena...

von
Kup si pepřový sprej a teleskop na fotra.

ka
hodnocení

0x

Zdrhnout od mámy, které budou dál hrozit fyzické útoky, možné samozřejmě je.

hodnocení

0x
Mně se líbí, že chceš kamarádce pomoci. Ne každou to napadne. Co třeba to říct třídní učitelce a poradit se s ní. Maminka by šla s tebou. Kolik ti je?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]