Dobrý den, spolužačka si prochází těžkým obdobím, její otec napadl její matku fyzicky a bojí se, že by mohl napadnout i jí nějakým způsobem, nebo ublížit obecně. Je nezletilá, nabídla jsem ji, že může být u nás, moje máma to schválila, ale její máma ji nechce pustit, může prostě "zdrhnout" a jít k nám? Taky mám strach o ní. Děkuju za každou odpověď
Když je Tvoje maminka tak nápomocná, co kdyby si s maminkou kamarádky radši promluvila a domluvily se na nějakém lepším řešení, než že jí ukryjete dceru? Kamarádce by se stejně nelíbilo, kdyby utekla a maminku nechala s otcem, vždyť by se pořád jen bála, jestli jí zrovna neublížil.
Myslím, že zdrhnout jen tak nemůže, jsou linky bezpečí pro děti, OSPOD, v krajním případě podle mě policie, ale možná maminka se cítí bezpečněji, když je kamarádka doma. Ale každé násilí v rodině zanechává na dětech následky, pokud se to opakuje, řešit to je potřeba. Jsi moc hodná, ale útěk není řešení, i když ve fimech to tak vypadá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.