Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Chystám se udělat sypkou směs ze šušených paprik. Ale eXtra pálivou. Pár "vražd" (trinidad scorpion moruga, carolina reaper), pár více pálivých a pak to nastavit zbytkem (o pár tisících SHU). Nechci při tom ale přijít o svůj tyčový mixér. Respektive chci pak ještě někdy dělat i nepálivá jídla. Dá se nějak zaručit, že pálivost z mixéru zmizí?
Jak už uvedeno, stačí umýt. Nebo si pořiďte za pár šupů tenhle SILVERCREST® /... a nechte si ho jen na papričky apod.
Doporučuju vzít v potaz, že se do vzduchu dostane spousta toho pálivého prachu. Takže pokud si budete myslet, že to vydržíte vy, nemusí to vydržet okolí.
Píšu to proto, že jsem si v mixéru jednou dělal směs koření, takovou variaci na kari. Nic pálivého, ale tak nějak normálně aromatického. Během mixování z toho šel tou malou dírkou docela silný, ale snesitelný zápach. Po sundání víka mě to ale málem udusilo. Smrad jako kdybych šňupal krém na boty. Tu směs jsem pak musel nechat trochu "dozrát", aby byla příjemná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.