Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samota a deprese

Od: ondrejj odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, je mi 20 let
už delší dobu mě přepadá deprese. Mám pocit, že mě nikdo nemá rád, rodina o mě nestojí hlavně ta z otcovy strany, která mi zůstala, z máminy strany už nikdo nežije.
Bydlím sám a někdo mi k sobě chybí. Nebaví mě takový život, už nevím, co mám sám se sebou dělat. Chybí mi někdo kdo dá mému životu smysl.
Jak se dostáváte z deprese?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Maloučko to odlehčím, jo? Jednou jsem podobně kvílela: "Nikdo mě nemá rád, všichni mi ubližují" z druhé místnosti na mě houknul tehdy můj milovaný a milující muž: "A ty se divíš?!"

Je to sice jakože žert, ale v samé podstatě je to pravda. Není v moci žádného z nás vám pomoci nebo cokoliv změnit. Je to jen v moci odborníka, terapeuta, který vás naučí podívat se na sebe jinýma očima a pokusit se změnit nejprve vnímání sebe a pak chování k druhým, k pohled a chápání světa. *hej*Já si myslím, že není třeba se obávat toho, že něco pokazíte, že vás někdo odmítne, že budete pro srandu hňupům. Až se naučíte chápat a myslet, že na nich vůbec nezápeží, pak může nastat změna. Změna ve vás, ve vaší podstatě.

ltz
hodnocení

6x
Všechno přejde, ale musí přijít nějaká změna. Musíte pro to ale sám něco udělat. Pak ucítíte i vy postupné uzdravování. Občas se to stane skoro každému, ze ho z nějakého důvodu přepadnou deprese. Ve 20 máte všechno před sebou, teprve se rozjíždíte. Hlavně nesedět doma, on se časem někdo najde.

halamus
hodnocení

5x

Zkuste turistiku, dostanete se do jiného prostředí a máte šansi seznámit se se sličnoui turistkou. Turistika se dí spojit třeba s PMR vysíláním nebo s hledáním kešek, tam je zase možnost seznámení se sličnou kačerkou na nějakém eventu.

V závažnějších případech si s touhle radou nevystačíte a bude nutná odborná pomoc.

zzz
Sličná dvacítka s PMR (po dědovi), to pobavilo :)
Tazatel nemá žádný životní cíl, i proto bude pro každou velmi podprůměrnou dívku silně neatraktivní ve 20…
Ono jde o to, že každá normální ženská dneska musí mít vysokou školu, jinak si nemá jak vydělat… no jo ale, proč by taková dnes ztrácela čas s mlaďochem bez zkušenosti a sebevědomí?
Rada: makej na sobě !

hodnocení

4x
Pěkný den,deprese je závažné duševní onemocnění nikoli smutek ze samoty. Pokud Vas trápí samota,choďte víc mezi lidi. Fajn je i zvířecí parťák,se psem potkáte spoustu lidí,se kterými se můžete seznámit

jk2021
hodnocení

2x

Navštivte odborníka, tedy psychologa/psychiatra.

amos445
hodnocení

2x

Doporučím najít si místní turistický oddíl a chodit s nimi na různé výlety. Tam můžete najít dobré přátelé. Nebo si zajít i sám někam na hory. Chodím u nás po Beskydech a potkávám spoustu milých lidí. Pozdravíme se, popovídáme a je nám fajn.

runner2
hodnocení

1x

Mě na různé splýny pomáhá práce, sport nebo víkend v přírodě někde na horách. Pak byla zde zmíněna turistika, já doplním začněte jezdit na kole, nebo běhat. Existují skupiny cyklistů, běžců, ke kterým se dá připojit. Nějakou změnu a iniciativu budete muset provést. Nejhorší je sedět doma a nedělat nic. Mimochodem jste ve věku, kdy máte dost času na vše a mnoho možností před sebou.

id
hodnocení

1x
Slovo deprese dnes je hooodně moderní používají ho i 10 leté děti. V 90% vůbec netuší co je to za nemoc. I vy nejste vyjímka. Nebo dg máte od lékaře? Slovo deprese se zaměňuje za splín, nechuť něco dělat , špatnou náladu, lenost atd.
Hledáte někoho, kdo vás bude vodit za ručičku. Nejste 3 leté děcko. Pomůžete si pouze sám, ale musíte chtít. Způsobů je hodně.

paveldvorak
hodnocení

0x

Najdi si slušnou práci přesteneš se nudit a myslet na hlouposti...

hodnocení

0x
Musíš něco dělat (škola, práce) a mít koníčky. Jinak se utrápíš.

liska5
hodnocení

0x

Vyraz na cesty do světa. Máš na to ideální věk. Všude se najde nějaká výpomocná práce, kdyby Ti došly peníze. Opakuj si angličtinu a hledej možnosti. Jen neseď a nefňukej! Jsou seznamky i na ty parťáky, co by to chtěli takhle zkusit.

okolik

Zkuste se podívat po knižním titulu - Proč mi tohle nikdo neřekl dřív.

hodnocení

0x

Chce to koníčky. Jakékoliv. Já v podobném připadě začal fotografovat - hřbitovy. Ošetřující psychiatr mi to schválil. To byste neřekli, jak takový starý hřbitov uklidňuje.

p23®
hodnocení

0x

Dobrý večer.

Jestli se vyloženě jedná o depresi, to nevím. Posoudil by to lékař.

Jedno vím. Jste mladý, jistě studujete nebo již pracujete a denně se setkáváte s lidmi. Tudíž nejste sám.

V první řadě bych se soutředila na sebe. Zamyslela bych se, co vlastně chci a co mi dělá radost. Zábava, cvičení, tančení, dívky, studium, zaměstnání a pod. Je to krásné období, kdy si můžete nyní dovolit cokoliv a užívat volného času. Bydlíte sám, to znamená, že již máte zázemí i pro svůj další život. Pokud již pracujete a jste tímto zabezpečený, hledala bych dívku. Lásku. Rodinu.

Tak nebuďte smutný, začněte na sobě pracovat a usmívejte se. Hlavně ne alkohol a fet.

Vše se zlepší. Musíte sám.

Držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]