Nejste přihlášen/a.
Maloučko to odlehčím, jo? Jednou jsem podobně kvílela: "Nikdo mě nemá rád, všichni mi ubližují" z druhé místnosti na mě houknul tehdy můj milovaný a milující muž: "A ty se divíš?!"
Je to sice jakože žert, ale v samé podstatě je to pravda. Není v moci žádného z nás vám pomoci nebo cokoliv změnit. Je to jen v moci odborníka, terapeuta, který vás naučí podívat se na sebe jinýma očima a pokusit se změnit nejprve vnímání sebe a pak chování k druhým, k pohled a chápání světa. Já si myslím, že není třeba se obávat toho, že něco pokazíte, že vás někdo odmítne, že budete pro srandu hňupům. Až se naučíte chápat a myslet, že na nich vůbec nezápeží, pak může nastat změna. Změna ve vás, ve vaší podstatě.
Zkuste turistiku, dostanete se do jiného prostředí a máte šansi seznámit se se sličnoui turistkou. Turistika se dí spojit třeba s PMR vysíláním nebo s hledáním kešek, tam je zase možnost seznámení se sličnou kačerkou na nějakém eventu.
V závažnějších případech si s touhle radou nevystačíte a bude nutná odborná pomoc.
Mě na různé splýny pomáhá práce, sport nebo víkend v přírodě někde na horách. Pak byla zde zmíněna turistika, já doplním začněte jezdit na kole, nebo běhat. Existují skupiny cyklistů, běžců, ke kterým se dá připojit. Nějakou změnu a iniciativu budete muset provést. Nejhorší je sedět doma a nedělat nic. Mimochodem jste ve věku, kdy máte dost času na vše a mnoho možností před sebou.
Dobrý večer.
Jestli se vyloženě jedná o depresi, to nevím. Posoudil by to lékař.
Jedno vím. Jste mladý, jistě studujete nebo již pracujete a denně se setkáváte s lidmi. Tudíž nejste sám.
V první řadě bych se soutředila na sebe. Zamyslela bych se, co vlastně chci a co mi dělá radost. Zábava, cvičení, tančení, dívky, studium, zaměstnání a pod. Je to krásné období, kdy si můžete nyní dovolit cokoliv a užívat volného času. Bydlíte sám, to znamená, že již máte zázemí i pro svůj další život. Pokud již pracujete a jste tímto zabezpečený, hledala bych dívku. Lásku. Rodinu.
Tak nebuďte smutný, začněte na sobě pracovat a usmívejte se. Hlavně ne alkohol a fet.
Vše se zlepší. Musíte sám.
Držím palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.