Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dokáže mi někdo odpovědět na otázky ohledně nájmu?

Od: frantiseks odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, 1. Mám povinnost dávat vědět že nebudu chtít prodloužit smlouvu? 2. Jak se řeší vyúčtování? Nebyl jsem tam celý rok a služby nejsou konkrétně specifikovány, což je porušení NOZ. 3. Má majitel bytu mi předat kauci při předání bytu zpět? . 3. Do kdy mám dle NOZ nárok na vyúčtování a musí být v originále? Myšleno ne zaplaceno 3678kč za vodu a majitel si napíše že zálohy ON platil 100 i když byla jiná realita? Jak mohu vědět že zálohy nejsou 8000 kč? Elektřina a plyn je na mě.
ctrlv.cz/... , ctrlv.cz/... , ctrlv.cz/... , ctrlv.cz/...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

1 Ne, ale je to slušnost se domluvit s pronajímatelem

2) Standarně, dle smlouvy.

3) Ano i ne, podle situace a dohody.

4) Do čtyřech měsíců, od konce zůčtovacího období.

5) pokud chápu Váš dotaz, tak nikoliv, co Vám je potom, kolik majitel zaplatil vodárně za celý dům. Účtuje se dle měřidel jednotlivých bytů.

Ale teď čtu ostatní text, asi je zbytečné něco radit, když znáte OZ.

frantiseks

Takhle se chová místní správce? viz odpověd 5 co Vám je potom, kolik majitel zaplatil vodárně za celý dům ? vy taky neumíte číst když je zde smlouva vložená a napíšete nic neříkající odpověd : 2) Standarně, dle smlouvy. ? Ještě když ve smlouvě není upřesněno řešení vyučtování NAPSAL JSEM TO DO DRUHÉ ODPOVĚDI uživateli sssr viz odpověd 3. odkaz 3 , VII. " vyrovnání je splatné ke dni skončení nájmu " navíc vy sám jako pronajímatel máte vědět že NOZ udává lhůtu na vypořádání.

Ale teď čtu ostatní text, asi je zbytečné něco radit

@milancukrar: čiň čertu dobře, peklem se ti odmění.

gene, uvidíme, co z pana? Františka ještě vypadne...

frantiseks

@milancukrar vy máte na mysli poslední čtyři písmena? 1. není to slovo 2. " sex / seks " není urážka ani napadání, mám přijmení Stránský.

sssr
hodnocení

2x
1) ne
2) jste si neujednal, kolik činí nájem a kolik záloha? no tak to máte asi smůlu, doporučuji ještě před skončením nájmu si toto vyjasnit telefonem? E-mailem
3) záleží co je ve smlouvě,
4) vyúčtování musí dodat do 4 měsíců po skončení zúčtovacího období, kdy toto období končí, to si musíš zjistit, v SVJ končí 31.12. typicky, takže do dubna, pokud je to pronajímatel, tak má ještě určitou toleranci třeba 14 dní od obdržení od SVJ
Můžeš se zkusit spojit s zhotovitelem vyúčtování a zjistit, za jakých podmínek, za jaký poplatek, je ochoten udělat mimořádné vyúčtování, pokud ano, no tak lze toho využít, samozřejmě za patřičný poplatek
frantiseks

2. Nemám si co ujednávat, nejsem poskytovatel podnájemních služeb.
3. smlouva je tady, stačí číst. navíc NOZ pro vás nový občanský zakoník je nadřazen VŠEM smlouvám, na smlouvě nezáleží, když porušuje NOZ. odkaz 3 , VII. " vyrovnání je splatné ke dni skončení nájmu "

4. odkaz na pargraf?

5. proč? majitel je povinnen se vyrovnat s podnájemcem, případně mu to nařídi soud a ještě zaplatí urok z prodlení.

sssr
hodnocení

2x
Nebyl jsem tam celý rok a služby nejsou konkrétně specifikovány, což je porušení NOZ Že jsi někde nebyl, to je tvůj problém, máš povinnost nahlásit dlouhodobou nepřítomnost v předmětu nájmu,
A že jste si nesjednali že nájem je 7 a záloha 1500, no tak to by taky šlo brát jako že jsi platil paušálem :)
Proč jsi se o to nezajímal při uzavření,?
Z minulého vyúčtování to nepoznáš?
Co ti brání se zeptat nyní, kolik činí tvůj nájem vs záloha?
frantiseks

Nebyl jsem tam celý rok a služby nejsou konkrétně specifikovány, což je porušení NOZ Že jsi někde nebyl, to je tvůj problém, máš povinnost nahlásit dlouhodobou nepřítomnost v předmětu nájmu.
určitě nemám povinnost nahlašovat dlouhodobou nepřítomnost, spíš šlo o to srovnání kdyby to nebylo mé hlavní bydliště.

Proč jsi se o to nezajímal při uzavření,? (a další nesmysly) .
Proč se na to ptáte znovu? Vy jste troll? Já určite nic neplatím, já platím zálohy, majitel taky, svj platí a pak to učtuje (viz nahoře nesmysly, to co píšete), co mi brání se zeptat? já se ptám na zákon ne jestli můžu nebo ne volat majiteli. Ještě k tomu všemu umýslně poškozujete nesmyslné rady a porušujete místní pravidla. (nesmyslná rada je at někde volám apod)

frantiseks
hodnocení

0x

* odkaz 2 VI poslední bod , 4. Dle NOZ nejsem povinen povolit návštěvy, pouze při havárii bytu? Při neoprávněném a neohlášeném vstupu mohu podat TO kvůli porušení domovní svobody?

sssr
O co přesně ti jde?
Pokud chceš podávat trestní oznámení, jaké budeš mít v ruce důkazy?
frantiseks

nepotřebuju žásné důkazy postačí poškozená fabka a protokol od příjezdu pčr. " o co ti jde? " jenom o to že majitel nemá nárok kromě výše uvedeného vstup do bytu. fabku jsem si vyměnil při předání, bez vědomí majitele. nejsme v době kamenné kdyby jste nevěděl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]