Nejste přihlášen/a.
1 Ne, ale je to slušnost se domluvit s pronajímatelem
2) Standarně, dle smlouvy.
3) Ano i ne, podle situace a dohody.
4) Do čtyřech měsíců, od konce zůčtovacího období.
5) pokud chápu Váš dotaz, tak nikoliv, co Vám je potom, kolik majitel zaplatil vodárně za celý dům. Účtuje se dle měřidel jednotlivých bytů.
Ale teď čtu ostatní text, asi je zbytečné něco radit, když znáte OZ.
Takhle se chová místní správce? viz odpověd 5 co Vám je potom, kolik majitel zaplatil vodárně za celý dům ? vy taky neumíte číst když je zde smlouva vložená a napíšete nic neříkající odpověd : 2) Standarně, dle smlouvy. ? Ještě když ve smlouvě není upřesněno řešení vyučtování NAPSAL JSEM TO DO DRUHÉ ODPOVĚDI uživateli sssr viz odpověd 3. odkaz 3 , VII. " vyrovnání je splatné ke dni skončení nájmu " navíc vy sám jako pronajímatel máte vědět že NOZ udává lhůtu na vypořádání.
@milancukrar vy máte na mysli poslední čtyři písmena? 1. není to slovo 2. " sex / seks " není urážka ani napadání, mám přijmení Stránský.
2. Nemám si co ujednávat, nejsem poskytovatel podnájemních služeb.
3. smlouva je tady, stačí číst. navíc NOZ pro vás nový občanský zakoník je nadřazen VŠEM smlouvám, na smlouvě nezáleží, když porušuje NOZ. odkaz 3 , VII. " vyrovnání je splatné ke dni skončení nájmu "
4. odkaz na pargraf?
5. proč? majitel je povinnen se vyrovnat s podnájemcem, případně mu to nařídi soud a ještě zaplatí urok z prodlení.
Nebyl jsem tam celý rok a služby nejsou konkrétně specifikovány, což je porušení NOZ Že jsi někde nebyl, to je tvůj problém, máš povinnost nahlásit dlouhodobou nepřítomnost v předmětu nájmu.
určitě nemám povinnost nahlašovat dlouhodobou nepřítomnost, spíš šlo o to srovnání kdyby to nebylo mé hlavní bydliště.
Proč jsi se o to nezajímal při uzavření,? (a další nesmysly) .
Proč se na to ptáte znovu? Vy jste troll? Já určite nic neplatím, já platím zálohy, majitel taky, svj platí a pak to učtuje (viz nahoře nesmysly, to co píšete), co mi brání se zeptat? já se ptám na zákon ne jestli můžu nebo ne volat majiteli. Ještě k tomu všemu umýslně poškozujete nesmyslné rady a porušujete místní pravidla. (nesmyslná rada je at někde volám apod)
* odkaz 2 VI poslední bod , 4. Dle NOZ nejsem povinen povolit návštěvy, pouze při havárii bytu? Při neoprávněném a neohlášeném vstupu mohu podat TO kvůli porušení domovní svobody?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.