Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám dotaz. V zaměstnání jsem podával výpověď, s 2 měsíční výpovědní lhůtou. Ta mi končila tedy 30.9. Od 20.9 jsem byl ale na nemocenské, na které jsem doteď (tedy do 6.10) což znamená, že jsem momentálně nezaměstnaný a na nemocenské. Chci se zeptat, je potřeba se registrovat na ÚP, abych mohl pobírat nemocenskou, nebo tu budu pobírat v nezaměstnanosti u bez ÚP? Rovnou se i zeptám, pro zdravotní a sociální, to mi stát platí, když jsem na nemocenské, nebo v tomhle případě už je potřeba registrace na ÚP? Předem díky za odpovědí !
Zdravím. Nemocenskou budete normálně pobírat. Na ÚP se můžete zaregistrovat až po skončení nemoci. V době nemoci Vás nezaregistrují jako uchazeče o zaměstnání. Zdravotní budete mít hrazeno, sociální za Vás nebude hradit nikdo, tudíž ani stát ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.