Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jestli nevíte o nějakém zubaři v Brně či jeho okolí, který přijímá nové pacienty? Mnohokrát děkuji za odpověď.
Nemohla jsem dlouho najít zubaře, jelikož můj odešel do důchodu. Pojišťovna mi nepomohla. Potom jsem se dověděla o tom, že mohu prostřednictvím Min. zdravotnictví oslovit svou pojišťovnu se stížností na nedostupnost lékařské péče. Asi po dvou měsících se mi ozval zubař, který přijímal nové pacienty (moje zdr. pojišťovna mi ho našla). Doporučuji vyplnit a odeslat:
Kdyz ja jsem loni shanel praktickeho lekare, tak pote co jsem neuspel obvolavanim spousty ordinaci, jsem se obratil na svou pojistovnu. Bylo mi receno, ze zadny seznam lekaru, kteri prijimaji nove pacienty, nemaji a mam byt trpelivy a zkouset hledat dal. Takze tak. Zajimalo by me, zda ma nekdo jinou zkusenost a pojistovna mu v tomto pomohla.
runner2 a safra: id nepíše nic o seznamu zubařů co berou NOVÉ pacienty.Najděte mi větě - Vaše pojišťovna vám jistě nabídla seznam zubařů. - slovo NOVÉ.
V září jsem hledal nového neurologa ( v Brně ),tak jsem si našel na internetu čtyři v okolí a hned u prvního jsem uspěl- 26.9. jsem tam zavolal a jsem objednán na 17.10.Ani nepotřebuji Poukaz na vyšetření / ošetření od praktickýho lékaře.Diagnozu znám - G629.Chce to jen volat / hledat.Takovejma prkotinama jak a kde hledat nového lékaře nebudu pojišťovnu v dnešní době kdy se každý musí postarat sám o sebe vůbec otravovat.
Kde by taky zdr.pojišťovna vzala seznam lékařů co berou nové pacienty? To že by jako všichni lékaři každý den hlásili - např.zítra beru dva nové? Blbost,že?
Udivuje mě, jak všichni ochotně platíte ze svého výdělku na zdravotní pojištění, které pak vůbec nefunguje. Že jsou lidé fakt neskutečné ovce, kterým je vše jedno.
Zákon o veřejném zdravotním pojištění č. 48/1997 Sb., přesněji § 40 odst. 7, jasně hovoří o tom, že je vám zdravotní pojišťovna povinna zajistit místní dostupnost hrazených služeb. Místní dostupnost pak musí být přiměřená vzdálenosti místa poskytovaní hrazených služeb a trvalému pobytu anebo bydlišti pojištěnce. Dojezdová doba a místní příslušnost je pak řešena v nařízení vlády č. 307/2012 Sb. V příloze (tabulce) č. 1 pak jasně stojí, že dojezdová doba k všeobecnému praktickému lékaři, pediatrovi, gynekologovi a zubnímu lékaři má činit maximálně 35 minut.
Porušuje vaše pojišťovna zákon? Nechte si od ní písemně potvrdit, že vám lékaře v dojezdové vzdálenosti odmítá hledat a žalujte ji.
Tak za prvé k zubařům na seznamu zubařů, kteří přímají nové klienty nikdo nechce jít.
Pokud nemáte peníze běžte do banky a vemte si úvěr.
Vstupní vyšetření 2500 Kč (obsahuje samé zbytečné věci RTG, fotografie obličeje a chrupu, léčebný a cenový plán). Zdá se to moc, nelekejte se platí i děti do 12 let 550 Kč. Do 18 let 825 Kč.
Na vstupním vyšetření vás pošlou na spřátelenou Dentální hygienu, máte špinavý chrup je potřeba ho vyčistit (ani kdyby byl čistý). Nebo vlepším případě to udělají sami, zase za dalších 2500 Kč.
A potom teprve začnou léčit. Běžná bílá plomba cena 1500 Kč - 4000 Kč.
Zdar
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.