Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
objevil jsem na internetu způsob, jak vydělat zajímavé peníze (řádově 5-10 tisíc denně).
Práce je to na pár minut a peníze mi na účet skutečně chodí.
Nemám podepsanou žádnou smlouvu (jediné co o mě ví je číslo mé kryptopeněženky a tel. číslo), jedná se o UK společnost a peníze mi chodí v kryptoměnách, které potom prodávám za CZK.
Mám dvě otázky:
1) Jak mám peníze případně zdanit?
2) Jak ověřit, že nejsou "špinavé"? Má cenu se tím vůbec zabývat? Vše mi bylo odprezentováno tak, že se o žádnou nekalou činnost nejedná a v jejich systému pouze potvrzuji objednávky.
Mockrát děkuji za odpovědi.
Děkuji za info. A jen se zeptám - státu je tedy jedno odkud ty peníze jsou, hlavně, že je zdaním?
Asi bude třeba založit IČO, poněvadž se jedná o soustavnou činnost, že?
Takže vlastně můžu v kryptu platit a daně neřeším.
Teď je tedy otázka - udělám si IČO - vedlejší činnost. Když ale budu mít peníze pouze v crypto a tím krypto platit, do daňového přiznání na konci roku si nedám nic?
Ještě mě prásknul přes oči konec:
1) Jediná přidaná hodnota je moje kliknutí a odsouhlasení objednávky, nic víc
2) AML - Jestli správně chápu, musel bych ty peníze poté přeposílat někomu jinému, ne? Nyní je to z krypto na můj účet a dál nic
Mockrát děkuji za info.
PS: Ano, opravdu jen potvrzuji objednávky, za které dostávám provize. Za každou objednávku dostanu 1-10 USD provizi... Nikde se nesvlékám :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.