Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Danění výdělků z internetu

Od: uruhara98 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

objevil jsem na internetu způsob, jak vydělat zajímavé peníze (řádově 5-10 tisíc denně).

Práce je to na pár minut a peníze mi na účet skutečně chodí.

Nemám podepsanou žádnou smlouvu (jediné co o mě ví je číslo mé kryptopeněženky a tel. číslo), jedná se o UK společnost a peníze mi chodí v kryptoměnách, které potom prodávám za CZK.

Mám dvě otázky:

1) Jak mám peníze případně zdanit?

2) Jak ověřit, že nejsou "špinavé"? Má cenu se tím vůbec zabývat? Vše mi bylo odprezentováno tak, že se o žádnou nekalou činnost nejedná a v jejich systému pouze potvrzuji objednávky.

Mockrát děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

turek
hodnocení

3x
Daň z příjmů 15%.
Jednou ročně Vám daňové přiznání zpracuje jakýkoliv šikovný účetní.
uruhara98
hodnocení

Děkuji za info. A jen se zeptám - státu je tedy jedno odkud ty peníze jsou, hlavně, že je zdaním? :)
Asi bude třeba založit IČO, poněvadž se jedná o soustavnou činnost, že?

xxx
Když si necháš v kryptu, tak nic danit nemusíš. Jako daňový rezident České republiky daníš pouze směnu do fiatu, pokud neprokážeš náklady, tak celé je to příjem.
Každopádně záleží co děláš, pokud potvrzuješ objednávky, tak lze hovořit o tom, že se jedná o činnost v paragrafu 7, takže dále musíš platit zdravotní, sociální, potřebuješ ičo, jak správně říkáš jedná se o soustavnou činnost, podstatě se jedná o samostatnou činnost dle paragrafu 7.
Tedy rada s 15% je nesmysl.
A samozřejmě finanční úřady budou řešit přítoky peněz z účtu známých crypto směnáren atp. - ostatně už roky řeší přítoky od Uberu, air be and be, a dalších účtů…
Takže pak budeš muset hodně co vysvětlovat, až si na tebe došlápnou :)
Ps: prej potvrzovat objednávky :) to tam ukazuje svůj rozkrok na on li funds nebo co přesně děláš? Výdělky z internetu :)) to mi zní jako domácí práce, lepení obálek :))
taky bacha abys nebyl/a osobou identifikovanou k dani z přidané hodnoty… případě v horším případě aby přes tvůj účet netekly cizí peníze, to pak půjdeš rovnou sedět, viz AML
uruhara98
hodnocení

Takže vlastně můžu v kryptu platit a daně neřeším.

Teď je tedy otázka - udělám si IČO - vedlejší činnost. Když ale budu mít peníze pouze v crypto a tím krypto platit, do daňového přiznání na konci roku si nedám nic?

Ještě mě prásknul přes oči konec:

1) Jediná přidaná hodnota je moje kliknutí a odsouhlasení objednávky, nic víc

2) AML - Jestli správně chápu, musel bych ty peníze poté přeposílat někomu jinému, ne? Nyní je to z krypto na můj účet a dál nic :)

Mockrát děkuji za info.
PS: Ano, opravdu jen potvrzuji objednávky, za které dostávám provize. Za každou objednávku dostanu 1-10 USD provizi... Nikde se nesvlékám :D

hodnocení

2x
Dokud pračka pere tak netřeba na sebe upozorňovat...

hodnocení

0x

Není problém poradit stačí se podělit jak se dají vydělat *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]