Nejste přihlášen/a.
mam takovej dotaz byla jsem koupit pametovku v electroworldu a jeste jsem ji ani nerozbalila je uplne v novym stavu a mam i doklad o zaplaceni, ted je to 2 dny od koupe a chci zbozi vratit tak jsem tam byla a rekla ze chci zbozi vratit a oni me na to rekli ze to zbozi nejde vratit ze se to vztahuje jen na zbozi zakoupene pres internet nebo objednane. Pritom jestli si dobre pamatuju tak ve skole sme se ucili ze zbozi zakoupene jde vratit do 14dnu bez uvedeni duvodu. tak jak to teda je, sem se tam s nima hadala a oni ze prej mam smulu a bla bla.
Takze ikdyz me prodejce poradil ze primo tahle karta me pujde do toho pristroje do ktereho chci, a ptal jsem se ze urcite tam pujde a on ze urcite. Tak jsem zbozi koupil a prisel domu ze tam nepasuje a ze me poradil uplne spatne tak i tak nemam narok na vraceni zbozi?
to že nám prodejce poradil špatně se nám taky stalo, několikrát jsme se ujišťovali, jestli to tam opravdu bude pasovat (karta mp4), měli jsme mp4 i sebou,ale protože karta byla zaletovaná, tak to vyzkoušet nešlo. Doma jsme zjistili, že karta nepasuje - ochotně nám ji vyměnili za jinou a ještě se omluvili - tak asi záleží, na koho jste zrovna natrefil. Zkuste to ještě jednou a uvidíte..
Pokud dobre ctu tak na jejich strankach je uvedeno:
V souladu se zákonem 367/2000 Sb odst. 640/1964 Sb. _ občanský zákoník, § 53 odst. 7 má soukromá osoba kupující (ne však podnikatel _ osoba, která při uzavírání a plnění smlouvy jedná v rámci své obchodní nebo jiné podnikatelské činnosti) právo odstoupit od smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží.
Odstoupení musí být učiněno tak, že kupující doručí prodávajícímu oznámení o odstoupení od smlouvy, a to e-mailem na info@cc.electroworld.cz , nebo na libovolné prodejně Electro World. Zakoupené zboží kupující doručí na své vlastní náklady buď do kterékoliv provozovny Electro World, nebo na adresu, kterou mu sdělí prodávající po obdržení oznámení o odstoupení. Zboží odeslané na dobírku nebude prodávajícím převzato. Vrácený výrobek musí být ve stavu, v jakém byl při převzetí kupujícím, a to včetně veškeré dokumentace (záruční list, návody..) a příslušenství. Pokud bude zboží nepoškozené a kompletní, prodávající odešle peníze na účet kupujícího nejpozději do 30 dnů. Pokud by vrácené zboží bylo jakkoliv poškozené či opotřebované, vyhrazuje si prodávající právo na náhradu škody, kterou je oprávněn započítat oproti kupní ceně.
Ale to me prijde jako blbost, kdyz si koupim nejaky zbozi ze ho neni mozne vratit. Co sme se ucili ve skole tak nam bylo receno neco jinyho. Tim padem nam ve skole rikaj uplny p***viny...
A kde teda bych nasel jejich obchodni podminky pro "kamenej obchod"? Vzdyt je to blbost aby neslo zakoupene zbozi vratit...
Základní podmínky určuje Občanský zákoník, třeba na business.center.cz/... . Podmínky odstoupení od kupní smlouvy (= vrácení zboží) jsou tam poměrně přesně specifikovány. To, že Vám prodejce špatně poradil, budete dost těžko prokazovat. Zkuste to tvrdit jeho vedoucímu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.