Poslední dobou se cítím vážně divně. Jsem strašně laxní, ať už jde o nějaké důležité události nebo o něco opravdu špatného, nemám takový ten pocit nátlaku nebo strachu, navíc se cítím nějak emocionálně otupěle a submisivně(jako bych byl po vlivem) Když se ohlédnu třeba tři-čtyři měsíce zpátky, nic z toho se mi nedělo až teď. Třeba mi před pár týdny umřel pes, včera jsem měl autonehodu, nebo jsem maturoval, normálně by mě to nějak vzalo nebo stresovalo, ale teď prostě nic, bylo mi to jedno. Taky mi příjde že je to čím dál horší. Nevíte čím by to mohlo být, popřípadě jak se vrátit zpátky do normálu?
Možná je to takový obranný mechanismus, že tělo vypne, utlumí se, když prožívá nějakou zlou událost. A špatných dnů se sešlo víc... A třeba nevidíš před sebou žádnou perspektivu, nemáš žádné cíle, režim, slečnu, žádný program, něco, na co by ses těšil... Zkracují se dny, podzim je "depkový". Třeba se ještě napiješ alkoholu, který jen situaci zhoršuje. Může v tom hrát svou roli i mizerná strava, kdy Ti chybí vitamíny a minerály a naopak Tě zatěžují nezdravé potraviny. Když je málo železa, bývá únava. I chybějící hořčík a B vitamíny. Fe a Mg obojí v ideální formě v melase. Nebo že by dopad nějaké infekce, covidu? Nehubneš? Nepřibíráš? Máš v pořádku štítnou žlázu? Jestli se stav potáhne další měsíc, zajdi za svým praktic. lékařem /dorosťákem/.
Dobrý den, možná to je opačně - ze stresu a rozrušení v minulosti jste se dostal do klidnějšího normálu. Zklidnění a "být nad věcí" je i projev rozumu/stárnutí/dospělosti. Prostě žijte dál a nenechte se vším rozhodit. Zdravím! doplněno 29.09.23 08:15: lexa - a věk=?
Pěkný den,souhlasím s tím,co píše Liška. Když je toho moc,tělo a emoce vypinaji,ale bacha,časem to může všechno vybublat ven a Vy se zhroutite. Já myslím,že probrat to s lékařem,eventuálně s psychologem,by nebylo na škodu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.