Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit dluh u vzp

Od: hpc* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, poradí mi prosím někdo, kde mohu zjistit jaké jsou penále při neplacení pojištění? Na stránkách VZP to nějak nemůžu najít. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

3x

hodnocení

1x

Je to 0,05% za každý den prodlení z dlužné částky pojistného, z penále se penále nepočítá. Příklad: V červenci 2010 se Vám přestalo dařit a nezaplatil jste zálohu na pojistné ani za srpen. Vaše záloha je 2000,- měsíčně, splatnost 8. každý měsíc.

Výpočet penále: od 9.8. začíná běžet penále ze 2.000, od 9.9. ze 4.000 a Vy se vzpamatujete a zaplatíte celý dluh 30.9.

Penále je 31 dní (9.8.-8.9.)x2.000x0,05% = 31,- a 22 dní (9.9.-30.9.)x4.000x0,05% = 44,-, celkem tedy 66,- Kč. Penále se zaokrouhluje na celé Kč nahoru.

doplněno 22.09.10 18:29:

8.8. byla splatnost za červenec, 8.9. za srpen.

doplněno 22.09.10 19:57:

Samozřejmě 75 Kč je penále... nevím, kam jsem se dívala *ee*

hodnocení

0x
Osobně bych si zašel na nejbližší pobočku a nebo telefonicky. Dnes by měli být v práci do 17.hod.

jita*
hodnocení

0x

Pokud máte nějaký dluh u vzp a doplatíte ho a pak si zažádáte o sproštění penále tak Vám ho odpustí.Vyřizovala jsem to synovi.Penále tam něl hodně vysoký bo mnohem vyšší jak dluh.Zavolala jsem tam a zeptala se jestli mu odpustí penále když to zaplatí.Jen jsem po zaplacení dluhu napsala žádost o sproštění penále uvedla důvody proč neplatil a bylo to.

buss

Vy to píšete, jako by to byla jejich povinnost, není. Mohou, nemusí. Třeba FU má na to metodiku a zasedne komise... a už nemají penále, ale nabíhá úrok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]