Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabízení věcí zdarma

Od: kimba® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den ! Dnes mi před obchodním domem nabízel (ba skoro nutil) příšlušník naší tmavší menšiny dárky pro mně a dokonce i pro ženu. Šlo o nové velké hodinky styl Rolex, voňavku a další kosmetiku. Vše v nových pěkných krabičkách a hlavně prý zcela zdarma ! Tušil jsem boudu a odmítl. Za chvíli to už nabízel jiné paní. Vrtá mi hlavou, jestli měl tento pán opravdu tak dobré srdce nebo měl za lubem něco jiného? Ale co? Už jste se s tím někdy setkali? Děkuji za vysvětlení !

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

8x

Běžná praxe. Nicméně zdarma není nikdy nic. Vše jsou to padělky za pět korun. Jdou po množství. Až vám nastrčí třeba 5 věcí "jakobydrahé" hodnoty, pak si řeknou, že byste jim třeba pár stovek mohl dát. Když jim je dáte, vydělají na tom solidně:)

Když jim nic nedáte,budou arogantní,budou vyhrožovat, že jim raději něco dáte, ale většinou jim to bude stejně málo. Nic nepotřebuji, nic nechci, snažím se jich co nejrychleji zbavit.

hodnocení

4x

Před časem u mě na ulici zastavilo auto a jakýsi "zástupce firmy Olympus :-D" mi nabízel z okénka zdarma kufřík s fotoaparátem. Vypadal jako Ital a mluvil téměř dokonale česky. Že prý se vrací domů a foťák mu zbyl z nějaké předváděčky. Chvíli jsem přemýšlel co za tím vězí, foťák byl sice už na 1. pohled šunt, ale když byl zadarmo? Když jsem chtěl vzít kufřík do ruky, chytil mě za ní a prohlásil, že je to sice zadarmo, ale jen když koupím za 20 tisíc další kufřík s mnohem kvalitnějším foťákem. Že prý má auto z půjčovny, musí ho vrátit a došly mu peníze*haha*. Pustil jsem kufřík a poslal onoho zástupce do patřičných míst s tím, že může být rád, že na něj nezavolám policajty. Bez rozloučení odjel. Chvíli potom jsem ho viděl, jak přesvědčuje dalšího kolemjdoucího...

nick*
hodnocení

3x
No, vzít, a zdrhat, jinak se po tobě začne domáhat taky nějakého dárku, na jídlo, na jízdenku, apod. :)
hodnocení

Zdrhat by nešlo, bylo to na zastávce před obchoďákem, kde je spousta lidí a poblíž posedávají právě skupiny nepracujících. Mohli být s nabízečem domluvení, že si obdarovaného odchytí a oberou.

hodnocení

3x
Základem je se nedat dúrazně jim dat najevo že nemáte zájem
Ja si tudle z legrace vzal to co mi hodili do košíku u kaufu hodil to do auta rek dik a hodlal odjet no to ste měli vidět jak se ten hajzlik začal čertit *smich*
V podstatě je to finta jak ti prodat šunt za velký peníze
A jak to dopadlo? Ujel jsi s dárečkem? *smich*
Vratil sem mu ho a poslal ho v řiť *smich*

liska5
hodnocení

3x

Taky prý nějakej rozdával dárečky dobře situovaným hostům někde v restauraci. Ty roztomilé klíčenky ale obsahovaly nějaký mikročip. Takže host byl pak tím dárcem sledován a bylo jasné, kde bydlí. A když byl pryč, tak se dal jeho dům, či byt snáze vykrást.

fram
26.09.23 19:37

*alene**alene**alene**alene**alene*

halamus
hodnocení

2x

Cca před 10 a více lety se takové přičmoudla nabízející věci zdarma vyskytovaly v Ostravě, i při důzazném odmítnutí byli velice vlezlí, pokoušeli se své zboží zdarma vnutit kolemjdoucím do ruky. Někdy na ně platila hláška, že zavolám Policii.

Tenkrát to prý fungovalo tak, že dotyčný tvrdil, že jste zboží koupil a že nechcete zaplatit, vrátit zpět zboží nechtěl, protože jste se ho dotknul. Naštěstí tohle skončilo, pravděpodobně díky zákazu podomního a pouličního prodeje.

Podobné věci za pár korun koupíte u Vietnamců nebo jeěště levněji přes net "na alíkovi".

PS
výraz přičmoudlo používám jen na nepoctivce tmavší pleti

hlavicka

Zákaz podomního prodeje na takové příliš nebo spíše vůbec neplatí. Takoví o tom zákazu možná ani neví a nebo ho nejsou ochotní respektovast. U nás v obcí je nějaká vyhláška zakazující podomní prodej a nabízení, ale i tak mi občas někdo příjde něco nabízet. Jednou mi přijeli nějaci dva poláci s tím, že mi přišli měnit okapy na baráku a nabízeli to za velmi výhodnou cenu. Nic takového jsem si nikde neobjednal a okapy jsem měnit nepotřeboval. Byli tak hodně vtíraví, že mi vlezli do zahraby bez mého souhlasu, roztáhli řebřík, jeden vylezl nahoru a začal zkoušet sundávat okapy. Nepomohla ani důrazná žádost aby ihned odešli. Nakonec jsem vytáhnul mobil a řekl jim, že budu volat policií. Na to rychle vše zbalili naložili do auta a odjeli. Postrašení policií na takové je asi docela účinné a dá se jich tím zbavit. Přímo volat policií, ale asi nemá příliš význam, protože než policie přijede tak takoví stačí do té doby utéct a pokud nemá člověk nějaký jednoznačný důkaz kdo to byl nebo něco podle čeho by se jich dalo jednoduše dohledat tak policie se tím asi nebude příliš zabývat. Přijedou a jen tak formálně to sepišou a po nějaké době to odloží s tím, že pachatele se nepovedlo vypátrat, protože takto je to pro policií nejjednodušši.

hodnocení

Děkuji všem za poučení ! Vidím, že tito občané mají dost široký repertoár, jak přijít bez práce k penězům. Bude dobře, když si to tu lidé přečtou, aby někdy lákavým nabídkám nenaletěli !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]