Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ve čtvrtek ráno odlétám s leteckou společností smartwings do egypta. Letenku jsem si kupoval přes vyhledávač letenek. Dnes mi příšel informační e-mail, přímo od smartwings, o tom, že budu moct provést odbavení online (máme jen příruční zavazadla - 2x 8 kg). Zatím jsem vždy létali a odbavovali se na letišti. Vím, že přímo na letišti jsem byl schopen alespoň schopen trochu ovlivnit, jestli budu sedět u okénka tím, že jsem to nahlásil. Mám následující otázky:
1. Při online odbavení dostanu palubní lístek v pdf (předpokládám). Budu jej muset vytisknout nebo bude stačit ukázet jen tu pdf verzi?
2. Je možné při online odbavení nějak ovlivnit, kde budu sedět? Rád bych seděl.
3. Letíme 2 na jednu letenku. Budeme tedy sedět vedle sebe nebo nás může systém rozděli prostě tam kde bude místo?
4. Při koupi letenky jsem také vybíral abych letel B373 Max. V instrukcích co jsem dnes obdržel do mailu jsem se přihlásil přímo na stránkách smartwings, kde bylo uvedeno, že se poletí A320. To je bežné?
Děkuji.
Odpovím částečně, pokud jsem si zadal odbavení online, tak si pouze necháte kufr projít kontrolou a převážit u Gatu . Komtrolují palubní vstupenky jak v mobilním zařizení, taky i tištěnou formu.
Máte na výběr.
Pozeptat se můžete na možnost sedadla u okénka, ale obávám se, že nízkonákladovky využívají pro tyto nákupy zbylá sedadla. I běžné cestující jsou schopní rozdělit tzv. přes uličku. Záleží na vytiženosti letu a to bohužel zjistíte až na místě, na letišti.
Předpokládám, že nejste majitelem tryskáče, tudíž budu vycházet z běžných norem, flotila použije letadlo, které právě má k dispozici.
Když jsem naposledy letěl se smartwings to bylo do Dubrovníku, tak směrem tam jsem se odbavil online a dalo mi to na výběr místo (udělal jsem to dost brzo, tak jsem měl na výběr celé letadlo). Za některá místa (u nouzových východů a podobně) se připlácí. U přepážky jsem pak jen odevzdal kufr a palubní vstupenku - protože chorvatsko bylo mimo šengen (to je egypt také), tak se muselo jít pro papírovou palubní vstupenku (v rámci šengenu se zřejmě s tím obrázkem na mobilu nebo vytištěném může rovnou ke gejtům).
Směrem zpět online odbavení nebylo, ale seděl jsem na stejném místě jako cestou tam.
O rok později s rodiči to byla jiná letecká společnost, tam se místo vybíralo už při bookovaní letenky. Rodiče otázku "have you checked in online" pochopili způsobem, že vědi, že jsme češi. Ale to je jen taková perlička.
Jinak jsem v životě letěl celkem třikrát, takže nejsem nijak zkušený cestovatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.