Nepohlídal jsem si dobu fixace, Innogy teď automaticky prodloužilo smlouvu o 2 roky. Ačkoliv ceny klesají a výhledově budou, napálili tu nejhorší možnou aktuální cenu. 50 Kc pod stropem, tedy 5950 Kč za MWh, nízký tarif za cca 5000 Kc. Pomiňme mou hloupost, že jsem si to nepohlídal a nekalé praktiky Innogy (absolutně žádná informace o změně, nejhorší možná cena z ceníku, který už teď vlastně není ani platný, byl jen přechodně na dobu refixací). Za vypovězení smlouvy chce Innogy pokutu přes 9000 Kc. Já mám spotřebu relativně malou 1,5 MWh VT, 2,5 NT. Vyplatí se dávat výpověď a jít jinam? Ceny mají padat a já mám 2 roky platit šílenou částku. Prý ČEZ dává i bonus 3000 pro nové zákazníky? Nebo nějaký jiný způsob jak se z toho dostat?
Pokud nechcete platit pokutu, tak asi jedinenzrusit odberne misto. Ja mam ted za 4,7 a jsem zvedavy, jak se pochlapi na konci roku.
jaa
Bud ukonceni s demontazi do 15 dnu. Anebo prepis OM na jinou osobu (najemce), u prepisu smlouvy vzdy davaji “novy cenik”. A pokud se to udela elektronicky/dalkove, tak “novy najemce” muze ukoncit az do 15 dnu po zahajeni dodavky vypivedi dle zakona bez sankce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.