Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje oční lékařka mi říká, že je to na mně, jak si zvolím. A že v den operace mi na klinice vše vysvětlí. Ale já bych ráda znala vaše zkušenosti, zda jste byli spokojeni se svou volbou. Jde o to, zda mít nitrooční čočky na dálku a nosit brýle na blízko, nebo zvolit nitrooční čočky na blízko a mít brýle na dálku. O duo nebo trio čočkách neuvažuji, ani bifokální brýle jsem nikdy neměla.
Nosím brýle na dálku, pravé oko se mi zhoršilo z -3,5 na -6,5 a levé oko má nyní -2,5 - což jsou hodnoty na dálku, Na blízko jsem mívala -1,5 a -0,25 , ale nejčastěji jsem četla bez brýlí. Nyní vlastně čte jen levé oko. Na operaci jdu příští měsíc, tak bych ráda znala zkušenosti těch, kdo měli také brýle na dálku, jak jste volili a jak vám to nyní vyhovuje.
Chci asférické čočky, ale přivítám i zkušenosti těch kdo zvolili duo čočky - ty jsou prý na dálku a na střední vzdálenost. Jinak co jsem četla, tak spíš se dávají nitrooční čočky na dálku a brýle jsou do blízka. To bych měla brýle na blízko +3,5 a +6,5?
Předem děkuji za Vaše odpovědi.
Já jsem měla před operací na dálku cca 3,5, na čtení 5,5. Po operaci na dálku brýle nepotřebuji, na čtení mi stačí brýle ze supermarketu 2,0.
Pro mě je lepší vidět dobře na dálku, pokud mě někdo z dálky zdraví, nemuset se trapně omlouvat, že jsem ho nepoznala , že jsem viděla jen rozmazaný obrys...
Pro mě byly brýle pěkný vopruz, nesnášela jsem je a moc venku nenosila
Operace bylo to nejlepší, co mě potkalo a výrazně pomohlo.
Vy máte na čtení málo, pokud zvolíte na dálku, sníží se Vám zároveň i dioptrie na blízko, myslím, že po operaci budete číst určitě bez brýlí a na dálku uvidíte také dobře.
Nic jsem za čočky nedoplácela, vše na pojištovnu. Na klinice Vás důkladně vyšetří a vše vysvětlí.
@jip njn, to je jen na Vás...
Já jsem do 40let žádné brýle nenosila, potom se to začalo trochu zhoršovat a po 50 skokově. Já měla štěstí, že moje oční lékařka pracuje kromě své ordinace i na klinice Lexum. Vše mi podrobně vysvětlila, doporučila mi jen gel, který se platí, ten mi dali při operaci, tenkrát á 3000 Kč za obě oči. Jen musíte počítat po operaci cca 6 týdnů s častým vykapáváním očí, frekvence kapání se potom každý týden snižuje.
Já měla vše bez problémů, vše se zahojilo, dokonce jsem se po mnoha letech zbavila každoročního perimetru a kapek na glaukom, nt se ustálil.
Jsem po operaci 6 let a bez jediného problému.
Právě že já jsem zvyklá nosit brýle celý den, už od mládí. Když potřebuji v obchodě přečíst malá písmenka, tak si je jen nadzvednu. Proto jsem nerozhodná. Obojí má své plusy a mínusy.
Zdravím,
na operaci šedého zákalu oka jsem byl cca před dvěma lety (věk 40let). Mám čočku zaostřenou na blízko, kvůli práci na PC bez brýlí. Tzn. obraz ostrý jen mezi cca 30-50cm od objektu. Na dálku mám brýle, zatím monofokální. Pravé oko musím kompenzovat kontaktní čočkou, jelikož stále sbírám odvahu na operaci toho druhého oka. Chtěl jsem Vám jen napsat, že ten zákrok není bez rizika, u mě se po měsící objevila amoce sítnice, kdy jsem o oko málem přišel. Na tuto možnou komplikaci jsem nebyl před operací upozorněn! Pravda je, že dioptrická vada byla velmi vysoká, což bylo asi i příčinou pozdějšího problému..
Ve vašem případně bych zvážil možnost kompenzace rozdílu dioptrií kontaktní čočkou a následně brýlemi místo operace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.