Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Mám deformitu kloubu palce na noze,je o 1 cm na obvodu větší,než druhý.Že mě zvětšuje palec,pozoruji asi dva roky.V současnosti to nebolí,ale v minulé zimní sezoně jsem vydržel lyžovat jen asi dvě hodiny.Podle orthopeda mám místo operace skusit korekční návlek se silikonem,že mě potom nebude do kloubu tlačit bota.Myslím,že pro mě je jediným řešením operace,přesto jsem doporučený návles skusil.Ale je to jedno,s ním nebo bez,lyžák mám v kuse 4 hodiny a palec nebolí.Ale asi se ta bolest neprojeví,když jaksi nemám v současnosti kde lyžovat.Přikládám foto a snímek z rengenu,snad to někdo ztotožní se svým dřívějším problémem a popíše/doporučí řešení.Díky za reakce.
Lékaři se nepozastavili nad těmi nehty, když řešili ony kladívkové prsty? Tam je zánět. Skrze ty rozpadlé nehty a jejich narušená lůžka pronikají kvasinky, plísně a možná i bakteriové infekce až ke kloubům prstů. To vypadá, jako kdybyste chodil celý život v gumákách, cpal se sladkostma a zapíjel je sladkýma limonádama. Zadělával jste si na to léta. Zvrátit to, jste prošvihl. To se odrazí celkově na zhoršené imunitě.
Píše, že odmítl antimykotika kvůli vedlejším účinkům, že má obavy o játra. Zrovna na palci u nohy začíná dráha jater /podle čínské mediciny/. V játrech probíhá metabolismus cukrů. A cukry " hnojí" kvasinky ve střevě. To je začarovaný kruh. Obdivuji jeho optimismus i ty nachozené kilometry.
Však je to daleko, když měří 190.
A končetiny má koneckonců čtyři. Když se to vynásobí... Prostě to nevymyslíš
Orthoped se o plísni pře týdnem vůbec nezmínil,ani tenkŕát při operaci kladívkových prstů,a na rengenu to samé.Tak si myslím,že plíseň na nehtech dolních končetin má skoro každý.Na rukou mám nehty bez plísně,takže při počtu čtyř končetin je to 1:1.A ta antimykotika jsem bral tři roky bez nějakýho zlepšení.
Já tomu nechci věřit, že Vás to nebolí, že se s tím dá chodit kilometry. Ty nehty měl léčit kožní lékař.
Říká se,že kdo nevěří,ať tam běží.Můžem se domluvit na společném pochoďáku 25-30 km,kdo vydrží víc.Máte mé slovo,že od bolesti nic neberu,když to nestačí,nedá se nic dělat.Jsem od Brna.
Díky za přání dožití vysokého věku.Kupovaného pečiva moc nesním,ale dost doma pečeme,hlavně z té bílé mouky.Když koupím tmavou,tak se přidává málem po lžičkách a kg máme na dva měsíce.Ale máme zdroj medu,tak tím nahrazuji cukr.Já na sladký moc nejsem,jen cerálie všeho druhu(kakaové lupínky,medové kroužky,polštářky)a mysli.Děda,pokud si pamatuju,nic bezmasýho snad ani nejedl,mimo vajec,jen domácí špek,uzený,kačeny a kupovaný párky.Dožil se 88 let.Otec,ten něco bezmasýho jedl,ale muselo to být sladký.Taky se dožil 88 let..
Kromě té šílené plísně a zbytečné vrstvy odumřelé, suché kůže, určitě máte nadváhu a ploché nohy a z toho se vám dělají "kladívkové prsty" a kloub palce se tak, jako ostatní klouby prstů, nedeformuje vzhůru, ale do strany. Ploché nohy spolu s nadváhou a nevhodnou obuví, musí být chůze bolestivá. Alespoň na doma si kupte ve zdravozních potřebách cukle, korkáče nebo jiný materiál, kde je dobře tvarovaný povrch pro nápravu ploché nohy. Rozhodně ne u Vietnamců! Rozhodně nechoďte doma, po rovné podlaze, bosky!
Díky za rychlé odpovědi.Je mě 65 let,190 cm na 85 kg,diabetik nejsem,léčím se akorád s prostatou,nekouřím,maso asi 4krát týdně,uzeniny žádný, z alkoholu spíš víno než pivo,ale v průměru je to tak jednou týdně.Ta plíseň mě moc netrápí,je to tam až někde na druhým konci těla,měla by?Na obou nohách mám asi 7-10 let po operaci kladívkových prstů,palce neoperovali.Baví mne turistika a v pohodě dám 25-30km,takže na ploché nohy to nevypadá.
To se dá říct i o hlavě, že je na druhém konci těla.
Až ti sleze nehet, že nebudeš moct ani chodit, potom to budeš řešit? OK
Abych to uvedl na pravou míru:Tu plíseň jsem se snažíl vyléčit 3 roky(Canesten,Exoderil),když jsem se dozvěděl,že většina těch lékú a mastiček má vedlejší účinky(hlavně na játra),před rokem jsem hodil flintu do žita.Raději budu mít tu plíseň a zdravá játra.Bolesti nemám,a myslím,že k tý chůzi nehty nepotřebuju.Bez palců by to bylo horší.To jsme ale odbočili,jak řešit tu deformitu.
Stačí mít slabší imunitu třeba přes zimní období a plýseň se namnoží i na jiné části těla. Organismus to ohrožuje rozhodně víc než exoderyl v přbalovém letáku, že "může" mít vliv na játra ve vedlejších účincích.
Mám štěstí ,je po žních,tak jsem vytáhnul ty vidle ze žita,obnovím léčbu.A babkazov,která z fotky palců nohou usoudila,že mám nadváhu a ploché nohy,nereaguje?
Tyhle skovotné masti klidně vyhoďte jsou k ničemu sežeňte si Borax a koupejte v něm nohy. Respektive navlhčete nohy a promněte na nich cca lžičku Boraxu a a nechte klidně přes noc, natáhněte ponožky a uvidíte reakci nohou. Ale je dobre postup několkrát v týdnu opakovat po nějaký čas. Budete mít nožky jako batole.
Taky je vhodné nohy pořádně namydlit a umejt při každém koupání včetně odrhnutí kůže pemzou. Staří lidi se většinou nezohnou a nedosáhnou na prsty, tak je jen ošplíchnou vodou a hotovo.
Nevím jak tazatel, ale jen popisuji, jak to doma máme my.
Další věcí jsou plesnivé staré boty a papuče od kterých plýseň může pocházet.
Lorenci, babka byla na dialýze a kapku se ji komplikuje život se srdíčkem. Jsem moc ráda, že jsem se mýlila. Velký obdiv! Žádný břuchatý dědula u ledničky! On to je sportovec s váhou akorát a ještě v kondici. Máte můj obdiv a omluvu.
Omluvu přijímám,ale obdiv s díky odmítám,myslím,že s tou mou kondicí nejsem nijak vyjímečný.Jen se snažím hýbat,jako důchodce mám čas jezdit po nákupech i po doktorech na kole.Místo štípačky mám sekyru a misto motorovky obloukovou pilu.Ale s tou ohebností jsem na tom samozdřejmě hůř,jako před 30 lety.Ale to není břuchem,stále dopnu kalhoty ze svatebního obleku z r.1985.
Jak jsem už psal,palec nebolí,až po dvouhodinách lyžování,možná bych se s tím smířil,jak to je.Jen aby nebyl kloub palce třeba za rok o moc větší,protože tak před rokem jsem ještě žádný rozdíl ve velikosti neviděl.Operace nohou snáším dobře,ty dráty v prstech jsem taky měl po operaci kladívkových prstů a za půl roku jsem normálně chodil delší štreky.
Má ještě někdo zkušenosti,mimo okolíka, s tím Boraxem?Včera v lékárně Dr.Max mě doporučili na plíseň Videril.
Pane Lorenc, výsledky z revmatologie máte jaké? Náběry krve dělali? Sladké ubírá vápník, pak se mám může hroutit noha. Otoky jsou běžně nebo vůbec, dle počasí. Zima vlhko, teplo...
No vážně málo info...
Osobně bych na nějaký čas zcela jistě vyloučila med i ty vyhledávané mňamky. Ale nevyřeší podstatu ...
I nadměrná konzumace masa může sehrát roli, jenže jak to má posoudit člověk na dálku. Je to pravý palec...
Konzumace kvasnic jsou rovněž plísně a někdo je nesnáši, pivo ...
Já zde vařím z vody...
Pane Lorenc,to mě připomělo hnedka ten film "Na samotě u lesa"Pane Lorenc,uvezu to?Ale jinak dobrý.Z rengenu mám pouze snímek,který jsem dodal k prvnímu dotazu.Rozbor krve se nedělal.Na otoky bez nějaké příčiny(naražení,výron)netrpím.A k tý konzumaci masu,to si myslím,že ho nejím nijak moc.Pivo mám vyjímečně,ale denně mám asi lžičku lahůdkových kvasnic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.