Ne. Pokud dítě nemůže vyzvednout zákonný zástupce, je potřeba k vyzvednutí žáka zmocnit jinou osobu. K tomu slouží ve většině škol formulář "Zmocnění k jednání a vyzvedávání". Tento formulář musí být doručen třídnímu učiteli před vyzvednutím dítěte.Informujte se u třídního učitele.
na prokázání k vyzvednutí sestřenice ze základní školy - stačí telefonát s informací, že mimořádně převezmete sestřenici vy
zak
A to dite nemuze opustit skolu samo a ty ho prevezmes pred skolou? Za nas jsme i do prvni tridy do i ze skoly chodili sami Jinak jestli je nebo neni platny doklad to zalezi na posuzujicim, me ho v mobilu akceptujou policajti, lekarna, posta, dopravce… Samozrejme je to jen fotka, takze de youre to ma jen takovy vyznam, ze “mozna existuje takova karticka jako ta vyfocena na obrazku”.
Podle všeho chce ukázat fotku občanky těch rodičů,ne svoji. I kdyby mával cizí pravou občankou a ne fotkou tak bych mu dítě nevydal. Predani musí předem domluvit rodiče se školou a prokazovat se bude svým dokladem. Zak,za nás byla uplne jiná doba,to se nechavaly i kočárky s deckem před samoskou,to dnes udělá jen šílenec..
zak
Ponechat kdykoliv kocarek volne stat bylo riziko, ukradla ho bezdetna matka pamatuju … Prokazovat se fotkou ciziho dokladu-obcanky, je nesmysl. Ja nechapu proc nemuze teta diteti napsat smsku cekam pred skolou jdeme. Dite snad umi vyjit samo ze skoly nikdo ho tam nedrzi ne?
Když jsem měl před pár lety vyzvedávat vnučku ze školky, musel jsem být jako potenciální "vyzvedávač" předem zaregistrovaný ve školce (na základě písemného oznámení rodiče) a při vyzvedávání se prokázat skutečným vlastním OP. Jinak jsem měl smůlu. Jakákoliv fotka čehokoliv v mobilu by nebyla nic platná. Když už si mě pak personál pamatoval, OP nadále nevyžadoval.
Záleží jak kde a jak komu..Například při objednání nějakého pobytu by to mohlo stačit..Na úřadě těžko
rumburak
Bylo by to použito na prokázání k vyzvednutí sestřenice ze základní školy. Její rodiče nebudou mít čas. Údaje z občanky budou mít v evidenci. Tak jestli bude stačit to ukázat jen z fotky.
OP slouzi (mimo jine) k prokazani totoznosti jeho drzitele. Fotka ciziho OP v mobilu (stejne tak jako cizi OP fyzicky predlozeny) je v praxi tedy celkem k nicemu, pokud tedy nechcete tvrdit, ze Vy jste ta osoba v OP..
Fotka občanky není platný doklad. Clověku kterého neznám a prokazuje se místo dokladu nějakou fotkou bych dítě nevydal, ale místo toho zavolal cajty s podezrenim na unos. Rodiče musí se školou domluvit že ji můžeš vyzvednout, když tě neznají tak se pak prokazes svoji obcankou nebo pasem.
Pokud pedagogové nejsou instruováni rodiči, můžete se klidně prokázat originálním průkazem totožnosti, ale dítě vám dát nemusí. Já bych tedy nedala! Proč vlastně chcete fotokopii? Proč se neprokážete originálem, občankou, pasem, když o to budete požádán?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.