Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vegetariánství, vliv na pleť

Od: vitaska odpovědí: 6 změna:
Zdravím, už zhruba měsíc nejím maso a uzeniny, zhoršila se mi však pleť, má náběh na akné. Nevím jestli se na to dívat jako že se tělo čistí od toxinů, nebo naopak mu něco chybí,i když se snažím o jinak vyvážený jídelníček. Poradíte? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, necelý měsíc je zřejmě málo na takovou změnu v pleti kvůli vegetariánské stravě - spíše je větší množství "beďaru" způsobeno počasím, resp. na podzim a přes zimu se pleť zhoršuje skoro každému, protože se více mastí a už ji tolik nevysušuje sluníčko, kterého je v těchto dnech méně. Zdravím!
pb®
Mám to přesně naopak. V létě je pleť horší, protože se ve vedru mastí a potí, je zatěžována krémy s UV filtrem, sluncem, pobytem venku. V zimě jsou póry stažené, pleť se nemastí, je sušší díky mrazu a pobytu ve vytopených místnostech.
ben®
pb - no vidíte, každý máme tu pleť jinou a tazatelka nám později jistě napíše, jak to má ona.

hodnocení

0x
Zdravím , pusťte si na YouTube AluTalk - proč už nejsem vegetariánka . Mluvila o tom , že problémy s pletí zmizely po roce vegetariánství , ale za to se přidalo pár jiných :)

liska5
hodnocení

0x

Píšeš, co nejíš. Ale taky napiš, co jíš. Jestli jíš místo masa sladké tyčinky, crossanty, koblihy, rohlíky, levné čokoládky, chipsy, tučné mléčné deserty, trvanlivé majonézové saláty, zákusky, tak je příčina tady. Cukr, bílá mouka a nevhodné tuky. Zkus brát probiotika pomůžeš střevu, kde sídlí probiotika.

Jestli myslíš, že je to odléčovací reakce, tak více pij čistou vodu.

hodnocení

0x

Já bych potřebovala vědět, kolik máš roků, kolik měříš a kolik vážíš. Od toho se odvíjí naprosto všechno. Jiná reakce organizmu, který je ve vývoji a jiná u člověka, s dokončeným vývojem. Záleží také, vzhledem k organizmu, jak jsou potraviny upraveny. Někdo špatně tráví syrovou zeleninu a jiný špatně tráví luštěniny. ;) Ve školce jsem zažila několik dětí, které byly od přírody vegetariáni. Od malé třídy nejedli maso. Můj vnuk zase nejí ovoce. Nikdy neokusil tu krásu, jakou je meloun, meruňka, hrozno. Ani v puse to do svých 16ti let neměl. Je zdravý a dobře rostlý, osvalený. Co už?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]