Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak byste zakázali projíždění, vjíždění, přejíždění, příp. průchod přes louku?

Od: sicav odpovědí: 17 změna:
Tedy konkrétně co napsat na ceduli, aby tam lidi nelezli?
Zemědělec si tam udělal průjezd, takže jsou tam koleje a teď tam jezdí každý, myslivci, pejskaři tam chodí, různý auta, motorkáři mi tam jezdí…
V katastru cesta není, takže to je louka, TTP, A jak říkám, jeden vyjde kolie, ostatní tama začnou jezdit…
Nakonec by ani ten zemědělec to nechtěl si posekat a co já pak s tim.
Zatluču tam trubky natáhnu tam řetěz, zemědělci dám klíče a pro vostatní tam dám ceduli, co byste na tu ceduli něco taktně napsali?
Nebo nejlépe rovnou odkaz na takovou ceduli.
Nechci tam rovnou dávat kalašnikov a “no Trespassing” aby se někdo nenasral, ale znáte to, někdo si zvykne na něco, pak mu to seberete, dotyčný se začne chovat, jak když mu berou hračky, a mohl by začít škodit …
A jelikož tu louku budu užívat, tak nechci aby mi tam někdo chodil, procházel, venčil psy, turoval motorky, projížděl myslivec na posedy, atd. ať si jezdí chodí jinudy, a ne po mým, doufám že je to srozumitelný… dotaz je na formulaci a textaci cedule, aby byla dostatečně transparentní, jasná, úderná.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

@sicav - co byste na tu ceduli něco taktně napsali?
"POZOR! Na louce probíhá entomologický výzkum nepravidelně rozmístěných sršních hnízd."

hodnocení

5x

Mám to podobný. Cedule nepomůžou, to jako by tam nic nebylo. Mám tam kus trubky. Když mají kolchozníci polní práce, dají si trubku pryč a když skončí, dají ji zase zpátky. Ostatní ať si trhnou nohou.

hodnocení

1x

Jedině mechanická závora, zábrana. Páč cedule je k ničemu.

hodnocení

0x

mall.cz/...

doplněno 24.09.23 16:25:

plot nebo zeď - a i to je někdy nedostatečné - lidé jsou hloupěší než zvěř

sicav
hodnocení

Vtipný, ale já nechci chodit podávat vysvětlení na policii.
Já tam umím vymyslet drsný drzy a agresivní nápisy, jde o to, jak to vymyslet napis a nepopudit, chci s lidma vycházet.

hodnocení

0x
Cedule nepomůže, u nás se soukromé vlastnictví nectí. Nejúčinnější je louku navonět kejdou. Proti vjezdu zabírají velké šutry které si zemědělec manipulatorem před vjezdem přesune.

halamus
hodnocení

0x

Louku má v majetky fyzická, nebo právnická osoba? To se ptám, protože u nás je volný průchod krajinou, s jistými omezeními. Průchodem se myslí pěší pohyb, takže ani cyklisti se na tohle nemůžou odvolávat.
cs.wikipedia.org/...

Úderný text:
Na tomto pozemku se pohybují volové. Chcete se k ním přidat?

hodnocení

0x
Stačí SOUKROMÝ POZEMEK, NEVSTUPOVAT! Pokud to budou lidi ignorovat, tak jedině volat neustále policii,což vás přestane časem bavit a pak už jen PLOT!
halamus

Ale pokud je majitel právnická osoba, tak takovou ceduli můžu naprosto ignorovat. Mobil mám s sebou a zjistit přes katastr, zda je majitel Franta Omáčka nebo Omáčka sro mi trvá ani né minutu.

Pokud bude majitel fyzická osoba, můžu vstoupit, dokonce můžu setrvat, dokud mne k odchodu nevyzve policie. Je to divné, ale holt takové jsou naše zákony.

zak
To plyne z čeho? Takže můžu přelyzt plot do Škoda Auto?
A k sousedovi i setrvat dokud mě policie nevyzve?
To jsou mi věci.
zak
Jo takhle, a z čeho plyne to právo setrvat, tam se píše jenom o průchodu přes pole louky právnické osoby, ne o setrvání. A to mimo období, kdy tam roste vegetace, že ano.
halamus

Co není zakázáno, je dovoleno, uvedené jednání není mezi přestupky ani mezi trestnými činy.

zak
Zabor soukromeho pozemku ze neni ani prestupkem? Ua kde to zijeme?
Takze free techno party na cizi louce u cesty je bez postihu a vlastnik musi slozite prokazovat skody a jeste hledat jednoho kazdeho vinika? A PCR by resila pouze vyzvu k opusteni bez postihu?
To mas nejak overene? Oznamovatel by jiste vyuzil ke ztotozneni vsech osob k naslednemu vymahani skod :)

halamus

Vstup na pozemek není zábor. Instalace aparatury pro techoparty taky není vstup na pozemek, obdobně třeba táboření. Ani výše zmíněné přelézání plotu není vstup. Že nesmíte způsobit škodu, je snad taky jasné.

jja
Táboření není dovoleno na cizích pozemcích bez souhlasu vlastníka, řešíte průchod a nebo vstup a obsazení = setrvani = zabor?
Pokud zastavíš na trávě ve městě, tak můžeš dostat i za 5 min. stání na trávě ve městě pokutu za zábor veřejného prostranství.
Takže formuluj, na základě čeho může někdo bez postihu zabrat i přes zákaz a výzvu louku?
Ps: problematiku bivaku versus táboření znám.
halamus

Nezbývá, než zopakovat, co není zakázáno, je dovoleno.

Prosím o odkaz na paragraf, ze kterého vyplývá, že nesmím stát ve městě na louce.

kveta1
hodnocení

0x

V některých státech USA je možné asociální pakáž střílet na svém pozemku na potkání. U nás jsme k tomu ještě bohužel nedospěli. Ale nikdy, neříkej nikdy - počet zbrojních průkazů a prodaných zbraní rychle roste. Na ceduli zkuste uvést: SOUKROMÝ POZEMEK - ZÁKAZ VSTUPU! ČASTÝ VÝSKYT VÁŽNÝCH ÚRAZŮ!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]