Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s něčím podobným. V nedávné době jsem řešil ukončení smlouvy u Čezu po úmrtí původního zákazníka a přepis na mě se změnou dodavatele. Původní zákazník byl můj děda, nemovitost je moje.
Dnes mi přišel mail od Čezu z retence, že pokud budeme chtít opravdu odejít tak musíme zaplatit smluvní pokutu. Přijde mi to jako nesmysl, můj mrtvý děda dostane pokutu za předčasné ukončení smlouvy?
Jediné co Čezu mohlo vadit je že smlouva na mého dědu nějakou dobu jela na něj, než se smlouva ukončila. Ale zálohy má Čez prodej i Distributor zaplacené.
Můžu tohle téma trochu odlehčit vtipem? Ptali se vedoucího pracovníka ČEZu, jaký má plat, aby si mohl koupi Bavoráka. Ten se zamyslel "Za tři týdny."? "BMV není zas až tak velká firma."
Tenhle vtip koluje v mnoha verzích, jako první znám tuhle:
Paní učitelka se ptá dětí, kde pracuje tatínek...
"Můj tatínek je lékař, pomáhá lidem," povídá Baruška
"To je moc hezké," říká paní učitelka. "A co ty, Pavlíčku?"
"Můj tatínek pracuje na úřadě."
"Ano, i to je důležitá práce. A co ty ,Pepíčku?"
"Můj tatínek tančí nahý v gay baru u tyče," povídá Pepíček.
Učitelka se na chvilku zarazí, ale pak povídá: "No, i to je druh zaměstnání."
Po hodině si vezme Pepíčka do kabinetu a ptá se ho, jestli opravdu jeho tatínek vykonává tuto práci.
"Ale ne, paní učitelko. Tatínek je pracuje v ČEZu, ale celá rodina se kvůli tomu stydíme."
To je nějaká blbost. Přece smlouva automaticky končí úmrtím. Byla jsem před dvěma léty ve stejné situaci, kdy mi zemřel manžel. Smlouva byla psaná na něho. Zvládli jsme vše telefonicky a mailem. Manželovu smlouvu zrušili, mně poslali novou, kterou jsem elektronicky podepsala a hotovo. Ovšem nebyl to zlodějský Čez, ale Eon.
Záleží, jak je smlouva sepsaná! Za totáče v 70.letech otec dostal nějaký příspěvek - nevratnou půjčku na to, že v našem rd
vytvoří byt. jednotku, s tím, že tam bude bydlet bratr (jeho druhý syn). Ten tam bydlí dodnes, ale co čert nechtěl otec zemřel po 3 letech od vzniku bytu a vše bylo špatmě! Ve smlouvě byla myslím zmínka, že on tu bude 5let. Přes rok brácha chodil přesvědčovat na úřady,že byt. jednotka vznikla apod...
cez.cz/...
Ale přiznám se, řešení Vašeho problému jsem tam nenašel.
Podle mne, ukončit spmouvu s ČEZ a sepsat novou s novým dodavatelem. Proč ČET píše, že ukončit smlouvu je možné, jen když "Víte, že v nemovitosti nebude nikdo bydlet a ani ji nebude užívat", nevím, třeba někdo bude vědět.
Zkuste se poptat nového dodavatele, pravděpodobně bude vědět a poradí.
Ještě mě napadlo, zkusit dotaz na ERÚ. Každopádně jednání ČEZu je podle mého názoru velmi nemravné, jestli by měl stejný názor i soud, nevím. Udělal jdem dobře, že u ČEZu už hodně dlouho nejsem.
Smlouva byla na dobu určitou. Ovšem smlouvy z velké většiny končí umrtím zákazníka. V pondělí budu volat na Čez a uvidím.
ČEZ se bude kroutit jak had.
Pokud jsem to správně pochopil, tak v případě úmrtí jednoho z manželů smlouva pokračuje, jinak končí. Volal bych na ERÚ.
eru.cz/...
eru.cz/...
Opravdu?
Páč u jiných firem to tak není...
Jak je to tedy s dodávkou energie druhá den, za týden, za měsíc? Na koho je energie napsaná, když "Úmrtím smlouva zaniká"
Děkuji za vyjasnění.
Je pravda, že jsem poděkoval za vysvětlení, ale nedočkal jsem se ho.
Takže si nadále nechám svůj názor, že smlouva nezaniká umrtím, ale jinak...stejně jako u jiných institucí a firem.
U mne to bylo v případě T-Mobile podobné. Když jsem své 90 leté nechodící matce platila provoz mobilu ze svého účtu. Maminka zemřela a já přišla Na T-Mob. ukončit smlouvu a dostala jsem pokutu 1000,- , že už nebudu platit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.