Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup bez DPH

Od: n3ste odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Můj otec je OSVČ a řešíme nákup 3D tiskárny. Našli jsme si obchod kde nám prodají tiskárnu bez dph na IČ. Chtěl jsem se zeptat zda li když bych tiskárnu v obchodě zaplatil svou kartou cenu bez DPH a otec by si pak fakturu s jeho IČ nedal do účetnictví, bude všechno v pořádku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pokud je OSVČ tak musí být ještě k tomu plátce daně... Pokud není plátce DPH, tak si nemůže daň odpočít a to ani v případě že tiskárnu koupil od plátce DPH... Pokud plátce je a koupil od plátce, tak ji zaplatí s daní a pak si daň může odpočítat při vyučtování DPH...

gg*
hodnocení

4x
V obchodě vám to vždy prodají s DPH.

kveta1
hodnocení

1x
Pokud prodejce není plátcem DPH, tak bude vždycky prodávat své zboží za cenu, ve které není vyčísleno DPH. Pokud plátcem je, tak musí prodávat vč. DPH a kupující plátce DPH si DPH na vstupu odečte. Co chcete vy mi není jasne.

hodnocení

0x

To není možné. V běžném režimu prodává plátce DPH vždy s DPH. Kdyby šlo o režim přenesené daňové povinnosti, tak by musel DPH odvést otec. Jde o nedorozumění nebo podvod. Je vůbec dodavatel plátce?

sasa*

A bacha na to, i kdyby otec byl plátcem dph- bude muset prokázat,že tiskárnu 3D potřebuuje pro účely svého

předmětu podnikání. (Těžko bude dávat do účetnictví -majetku asi malíř pokojů tisk 3D!) Zároveň bude muset evidovat

jako majetek- dle ceny apod... Jinak původní dotaz je podvodem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nákup bez dph

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]